Bagatskis: Tiklīdz sākām domāt par statistiku un šovu, kvalitāte kritās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Tiklīdz kā Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētāji pārbaudes mačā pret Tunisiju sāka domāt par statistiku un šovu, spēles kvalitāte kritās, kritisks ir valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

LETA jau vēstīja, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase, turpinot gatavoties jūlijā gaidāmajam Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, trešdien Liepājā pārbaudes mačā ar 99:79 (24:20, 25:18, 29:23, 21:18) uzveica Tunisijas izlasi.

«Pats spēles sākums neizdevās, taču ar labu aizsardzību izdevās nomierināties un sakārtot spēli uzbrukumā. Atradām spēles ritmu un, kamēr spēlējām pārdomātu un gudru basketbolu, viss bija kārtībā. Tiklīdz sākām domāt par statistiku un šovu, kvalitāte kritās,» Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Bagatski.

Tāpat izlases galvenais treneris atklāj, ka turpmākajai sastāva izlasei ir vairāki plāni.

«Daži spēlētāji sevi parādīja labāk, citi ne tik labi. Jau iepriekš bija skaidrs, kuri nepiedalīsies piektdienas spēlē, kad iespēja sevi parādīt tiks dota šodien nespēlējušajiem,» teica Bagatskis.

Piektdien Latvija ar Tunisiju tiksies aiz slēgtām durvīm.

Latvijas izlasei pirms atbildīgā turnīra šī bija trešā pārbaudes spēle. Pagājušajā nedēļā tika aizvadīti divi mači izbraukumā pret Franciju - pirmajā cīņā, kas bija treniņspēle, Latvija uzvarēja ar 76:77, bet otrajā mājinieki revanšējās ar 72:89.

Pēdējās divas Latvijas izlases pārbaudes spēles notiks «Arēnā Rīga». 27.jūnijā mājinieki tiksies ar Jaunzēlandes komandu, bet dienu vēlāk - ar Irānas izlasi. Visi Latvijas komandas pretinieki arī gatavojas olimpiskajiem kvalifikācijas turnīriem, taču spēlēs citās grupās.

Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Latvija spēlēs vienā apakšgrupā ar Japānu un Čehiju. Savukārt otrā apakšgrupā būs mājiniece Serbija, Puertoriko un Angola. Katras grupas divas labākās vienības kvalificēsies pusfinālam, bet pie ceļazīmes uz Olimpiādi tiks tikai šī turnīra uzvarētāja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu