Peiners: Nav iemesla pārdzīvot par atskaitīšanu no izlases

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Basketbolistam Žanim Peineram neesot iemesla pārdzīvot par atskaitīšanu no Latvijas izlases, kas šobrīd gatavojas Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, turklāt viņš nebija domājis, ka šovasar spēs valstsvienībā noturēties tik ilgi, sacīja sportists.

Otrdien pēc noslēdzošās pārbaudes spēles pirms olimpiskā kvalifikācijas turnīra pret Irānu, kas tika pieveikta ar 85:48, kā pēdējie no izlases tika atskaitīti Peiners un Rolands Šmits.

«Viss ir kārtībā, nav iemesla pārdzīvot. Šovasar izlasē noturējos pietiekami ilgi, pat negaidīju, ka tā būs, turklāt nebiju pat domājis, ka tikšu kandidātos. Prieks, ka tik tālu tiku un varēju palīdzēt komandai treniņprocesā,» žurnālistiem otrdien teica Peiners. «Pēc sezonas nogurums bija sakrājies, taču jau laicīgi biju noskaņojies izlasei un tam, ka vēl mēnesi būs jātrenējas.»

Latvijas basketbolisti pārbaudes spēļu ciklu noslēdza savā laukumā «Arēnā Rīga», kur pārliecinoši pieveica Jaunzēlandi (84:55) un Irānu.

«Uzskatu, ka Latvijas izlase pagaidām spēlē labi. Arī kvalifikācijas turnīra pirmā pretiniece Japāna pēc spēku samēra varētu būt līdzīga Tunisijai, Jaunzēlandei un Irānai. Ja ar japāņiem komanda nospēlēs šādā līmenī, tad uzvara būs kabatā. Ar Čehiju būs grūtāk, bet pārbaudes spēlēs viņiem diez ko labi neiet, arī visi līderi nav pievienojušies. Pirmās divas spēles būs ļoti svarīgas. Ja tās izdosies uzvarēt, turpmākajos mačos viss ir iespējams,» gana optimistisks ir Peiners, kurš uzsvēra, ka šogad valstsvienībā sevi labi ir parādījuši jaunie basketbolisti.

«No visiem gadiem, kuros esmu bijis, neviens spēlētājs no sastāva ārā nekrita. Nemaz nerunājot par to, ka no valstsvienības atskaitīja 15. un 16.spēlētāju Rolandu Freimani un Kasparu Vecvagaru. Tas uzreiz parādīja, ka ir liela konkurence,» pauda Peiners, piebilstot, ka Freimaņa atskaitīšana komandā bijis pārsteigums. Viņš arī uzslavēja līdz šim lielajā izlasē vēl nespēlējušos Ojāru Siliņu un Anžeju Pasečņiku, kuri nu dosies uz Belgradu. «No Anžeja mēs pat neko daudz negaidījām. Varbūt arī viņš tā domāja, bet Pasečņiks spēlēja pārliecinoši un nedeva iespēju apšaubīt, vai viņa vieta ir izlasē.»

Latvijas basketbolisti pārbaudes spēļu ciklu sāka ar divām spēlēm Francijā, kad pret vietējo valstsvienību vispirms treniņspēles režīmā bez skatītājiem izdevās gūt uzvaru ar 76:75, bet otrajā cīņā Ainara Bagatska trenētā komanda zaudēja ar 72:89. Pagājušajā nedēļā Latvija divreiz Liepājā tikās ar Tunisiju - uzvarēja ar 99:79 un aiz slēgtām durvīm bija pārāka ar 83:72.

Olimpiskais kvalifikācijas turnīrs Latvijai no 4. līdz 9.jūlijam notiks Serbijas galvaspilsētā Belgradā.

Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Latvija spēlēs vienā apakšgrupā ar Japānu un Čehiju. Savukārt otrā apakšgrupā būs mājiniece Serbija, Puertoriko un Angola. Katras grupas divas labākās vienības kvalificēsies pusfinālam, bet pie ceļazīmes uz Olimpiādi tiks tikai šī turnīra uzvarētāja.

Latvijas basketbola izlases sastāvs olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram:

Jānis Strēlnieks (Bambergas «Brose Baskets», Vācija), Ingus Jakovičs, Jānis Bērziņš, Mārtiņš Meiers, (visi - «VEF Rīga»), Mareks Mejeris («Elan», Francija), Aigars Šķēle («Valmiera»/ORDO), Dairis Bertāns (Bilbao «Dominion», Spānija), Jānis Blūms (Avelīno «Sidigas», Itālija), Ojārs Siliņš (Redžio di Emīlija «Grissin Bon», Itālija), Jānis Timma, Kaspars Bērziņš (abi - Sanktpēterburgas «Zeņit», Krievija), Anžejs Pasečņiks (Grankanārijas «Herbalife», Spānija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu