U-20 basketbolistes izsēj 11 punktu pārsvaru un zaudē cīņā par vietu pusfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Latvijas U-20 dāmu basketbola izlase Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā piektdien ceturtajā ceturtdaļā izsēja 11 punktu pārsvaru un piedzīvoja zaudējumu par vietu turnīra pusfinālā. Portugālē notiekošā turnīra ceturtdaļfināla mačā latvietes ar 54:61 (11:12, 17:11, 20:14, 6:24) piekāpās Itālijas vienaudzēm.

Rezultatīvākā Latvijas izlases rindās bija Digna Strautmane, kura guva 21 punktu, bet pa desmit punktiem guva Kate Krēsliņa un Paula Strautmane, kurai arī 14 atlēkušās bumbas.

Savukārt Itālijas valstsvienībā ar 31 punktu un 11 bumbām zem groziem atzīmējās Cecīlija Candalasini.

Latvietes šajā spēlē 21 reizi pārkāpa noteikumus, kamēr itālietēm par astoņiem pārkāpumiem mazāk.

Spēles pirmais ceturksnis aizritēja līdzīgā cīņā, un lielākais pārsvars, ko kāda no komandām ieguva, bija četri punkti Latvijas labā (11:7). Tiesa, ceturkšņa beigās itālietes atspēlējās un ar precīzu tālmetienu pārņēma vadību 12:11.

Otrajā ceturtdaļā pirmajās trīs minūtēs Latvijas dāmas nonāca iedzinējos ar mīnus pieciem punktiem (13:18), taču ātri atguvās un spēles nogriežņa otrajā pusē ļāva pretiniecēm gūt vien dažus punktus, pārtraukumā dodoties ar piecu punktu handikapu (28:23).

Trešajā ceturksnī latvietes spēja noturēt Itāliju drošā attālumā un ceturtdaļas vidū pārsvars jau bija lielāks par desmit punktiem (37:26). Tiesa, dienvidnieces ceturtās ceturtdaļas sākumā pietuvojās līdz septiņu punktu starpībai (41:48), kas Latvijas izlases galvenajam trenerim Aigaram Neripam lika ņemt minūtes pārtraukumu.

Turpinājumā Itālijas basketbolistes turpināja pakaļdzīšanos līdz četrarpus minūtes pirms finālsvilpes izvirzījās vadībā ar rezultātu 53:52, bet nākamās trīs minūtes laukumā dominēja pretinieces, spiežot latvietēm pārkāpt noteikumus. Tā rezultātā minūti pirms ceturtās ceturtdaļas beigām Latvijas basketbolistes atradās iedzinējos ar mīnus četriem punktiem (54:58). Pamatlaika pēdējā minūtē latvietes ar tālmetieniem mēģināja noķert pretinieces, taču visi raidījumu uz grozu bija nesekmīgi, un tika piedzīvots zaudējums ar 54:61.

Itālija Eiropas čempionāta pusfinālā spēkosies ar Serbijas un Francijas cīņas uzvarētāju, bet zaudētājas spēlēs pusfinālā par 5.-8.vietu.

Jau vēstīts, ka Latvijas jaunās basketbolistes pirms tam astotdaļfinālā ar 61:42 sagrāva Slovākiju. Tikmēr Itālija ar 76:69 pārspēja Bosniju un Hercegovinu.

Latvijas U-20 izlases basketbolistes apakšgrupu turnīrā izcīnīja vienu uzvaru trīs mačos. Čempionāts tika sākts pirms nepilnas nedēļas ar neveiksmi 49:56 pret Nīderlandi, kam sekoja droša uzvara ar 79:67 pret Grieķiju, bet C apakšgrupas pēdējā spēlē otrdien ar 59:67 tika zaudēts pagājušā gada vicečempionei Francijai.

Latvijas izlase līdz ar to grupu turnīru noslēdza trešajā vietā.

Savukārt Itālija apakšgrupu turnīrā tika pie trim uzvarām. Vispirms ar 61:54 tika uzvarēta Vācija, bet pēc tam ar 68:41 pārspēta arī Serbija. Visbeidzot B grupas noslēdzošajā cīņā itālietes ar 60:56 pārspēja Zviedrijas vienaudzes.

Latvijas U-20 izlasi vada nacionālās valstsvienības treneri, jo Aigaram Neripam palīdz nacionālās izlases galvenais treneris Mārtiņš Zībarts. Tāpat komandā strādā Anita Mikāle.

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātā: Sindija Kudule, Laura Grabe, Anna Dreimane (visas - «TTT Juniores»), Anete Ozola (abas - «Valmiera»/ORDO), Amanda Betlere («Cēsis»), Zane Ozoliņa (RSU/«Merks»), Dinija Pāvelsone («Ventspils»), Kate Krēsliņa (Fordhemas Universitāte, NCAA), Ieva Spīgule («Broward» koledža, NCAA), Paula Strautmane («Quinnipiac» Universitāte, NCAA), Katrīna Vectirāne (Vinsensas Universitāte, NJCAA), Digna Strautmane («TTT Rīga»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu