Lebrons Džeimss pagarinās līgumu ar «Cavaliers»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Lebrons Džeimss pagarinās līgumu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienību Klīvlendas «Cavaliers», avoti apstiprinājuši Ziemeļamerikas sporta medijam ESPN.

Jau ziņots, ka Džeimss jūnija beigās atteicās no nākamajā sezonā garantētiem 24 miljoniem dolāru (21,6 miljoniem eiro), lai kļūtu par brīvo aģentu.

ESPN noskaidrojis, ka Džeimss negrasās atstāt «Cavaliers» komandu, tomēr ar jauna līguma noslēgšanu basketbolists nesteidzas, jo patlaban viņš ceļo un izbauda laiku kopā ar ģimeni.

Līgas noteikumi paredz, ka Džeimsam ir vairākas līguma izvēles. Viņš, tāpat kā iepriekšējās divās vasarās, var noslēgt viena gada līgumu, nākamajā sezonā nopelnot 27,6 miljonus ASV dolāru. Džeimss var noslēgt arī vairāku gadu līgumu un nākamajā sezonā saņemt 30,9 miljonus dolāru, kas viņu padarītu par vislabāk apmaksātāko spēlētāju līgā.

NBA spēlētāji šovasar var tikt pie krietni ienesīgākiem līgumiem, jo, pateicoties jaunajiem televīzijas translāciju kontraktiem, klubiem palielināti algu griesti.

Džeimss NBA brīvais aģents ir jau trešo vasaru pēc kārtas. Ja pirms diviem gadiem viņš nolēma atstāt Maiami «Heat» un atgriezties «Cavaliers» rindās, tad pērn viņš izmantoja līgumā atrunāto punktu un pēcāk parakstīja jaunu un ienesīgāku vienošanos ar Klīvlendas klubu.

Pašlaik 31 gadu vecais Džeimss pagājušajā sezonā aizveda «Cavaliers» klubu līdz pirmajam NBA čempiontitulam vēsturē, kā arī saņēma finālsērijas vērtīgākā spēlētāja balvu.

Finālsērijas septiņās spēlēs Džeimss vidēji izcēlās ar 29,7 punktiem, 11,3 atlēkušajām bumbām un 8,9 rezultatīvām piespēlēm. Finālā «Cavaliers» ar 4-3 pieveica pērnās sezonas čempioni Goldensteitas «Warriors».

Iepriekš Džeimss par NBA čempionu kļuva arī «Heat» sastāvā - 2012. un 2013.gadā. Visas trīs reizes amerikānis tika atzīts arī par finālsērijas vērtīgāko basketbolistu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu