FIBA drošības apsvērumu dēļ uz nenoteiktu laiku atceļ EČ junioriem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fiba

Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) drošības apsvērumu dēļ atcēlusi Eiropas U-18 čempionātu junioriem, vēsta FIBA.

Turcijas parlaments ceturtdien oficiāli apstiprināja ārkārtas stāvokli uz trim mēnešiem. Šajā valstī puča mēģinājumā pagājušajā nedēļā nogalināti 312 cilvēki.

Vairāku valstu basketbola federācijas iesniedza lūgumu drošības apsvērumu dēļ uz citu valsti pārcelt turnīru, kam sākums paredzēts 30.jūlijā Turcijas pilsētā Samsunā, tomēr tagad čempionāts atcelts uz nenoteiktu laiku.

«Ņemot vērā notikumus Turcijā un vairāku nacionālo federāciju bažas par savu dalību čempionātā, kā arī vecāku rūpes par saviem vēl nepilngadīgajiem spēlētājiem, FIBA Eiropas nodaļas izpildkomiteja nolēmusi uz nenoteiktu laiku atcelt Eiropas U-18 čempionātu basketbolā. Izpildkomiteja dod uzdevumu FIBA Eiropas nodaļas Sekretariātam rast iespēju turnīru rīkot 2016.gada beigās vai vēlākais 2017.gada sākumā,» teikts FIBA paziņojumā.

Tāpat FIBA atklāj, ka netiks ietekmēta patlaban vecuma grupai atbilstošo puišu dalība turnīrā.

Eiropas čempionātā Latvijas komanda bija ielozēta grupā ar Bosnijas un Hercegovinas, Lietuvas un Izraēlas basketbolistiem. Šajā turnīrā bija paredzētas dalīt ceļazīmes uz nākamā gada U-19 pasaules čempionātu, uz kuru būtu jādodas pirmo piecu vietu ieguvējām.

Čempionātam gatavojās arī Latvijas U-18 izlase, kas pagājušajā nedēļas nogalē Lietuvas pilsētā Klaipēdā ieguva otro vietu Baltijas kausa izcīņā. Pirms tam latvieši pārbaudes spēlēs uzvarēja Gruzijas un Zviedrijas izlases.

Turcijā paredzētajā turnīrā Latvijai nepalīdzētu Spānijas vienības Barselonas «Lassa» sistēmā spēlējošais Rodions Kurucs. Rudenī viņam bija operācija un ilgs rehabilitācijas periods. Lai mazinātu savainojuma risku, klubs izstrādājis individuālās sagatavošanās programmu, iesakot šovasar atturēties no spēlēšanas izlasē. Kurucs bija viens no līderiem Latvijas U-16 izlasē, kas pirms diviem gadiem Rīgā izcīnīja sudraba medaļas Eiropas čempionātā.

Toties ierindā bija trīs citi ārzemēs spēlējošie basketbolisti - Itālijas kluba Redžio di Emīlijas «Grissin Bon» pamatkomandā debitējušais Artūrs Strautiņš, Vācijas kluba Kvēkenbrikas «Artland Dragons» sistēmā sezonu pavadījušais Roberts Blumbergs un ASV vidusskolu čempionāta dalībnieks Kristers Zoriks.

Latvijas U-18 izlases galvenais treneris ir Jānis Gailītis, kuram asistē viņa kolēģi no vicečempiones «VEF Rīga» Jevgēņijs Kosuškins un Raimonds Feldmanis.

Pērn Latvijas U-18 izlase Eiropas čempionātā ieņēma desmito vietu, bet 2007. un 2010.gadā izcīnīja bronzas medaļas.

Šogad pirmoreiz vēsturē visām sešām Latvijas jaunatnes izlasēm paredzēta dalība Eiropas čempionāta augstākajā divīzijā, turklāt U-17 basketbolistes Spānijā piedalījās arī pasaules meistarsacīkstēs, kur ieņēma desmito vietu. Tiesa, Latvijā šogad nenotiks neviens Eiropas vai pasaules čempionāts basketbolā, kas valstī bija risinājušies kopš 2007.gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu