Dāvis Bertāns: Skaļi par NBA nerunāju un negribēju runāt

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Dāvis Bertāns nākamsezon pārstāvēs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Sanantonio «Spurs», kļūstot par otro latvieti pasaules spēcīgākajā basketbola līgā, kurā viņš spēlēs spēka uzbrucēja pozīcijā, par ko pastāstīja LTV raidījumam «Rīta Panorāma».

«Skaļi par NBA nerunāju un negribēju runāt. Bet pārliecība bija. Principā tas jau iepriekš tika sarunāts, ka nākamais solis šovasar būs Sanantonio. Nepatīk par tādām lietām runāt, kamēr tas nav 100% ar parakstiem virsū, lai nekas nenoiet greizi,» teica jaunākais no brāļiem Bertāniem.

«Spurs» trenē pazīstamais pieredzes bagātais treneris Gregs Popovičs, ar kuru Bertānam liela saskarsme līdz šim nav bijusi.

«Sanantonio komandā spēlēšu spēka uzbrucēja pozīcijā. Pagaidām tas arī ir viss, kas man ir pateikts. Cik zinu, aizsardzība un atlēkušās bumbas ir galvenais. Uzbrukums tālāk ir pašsaprotams. Ir bijuši treneri, kas gribējuši, lai tikai spēlēju mazā uzbrucēja pozīcijā. Piemēram, izlasē Bagatskis [Ainars] gribēja, lai spēlēju spēka uzbrucēja pozīcijā. Esmu spēlējis abos variantos, un man nav problēmu pielāgoties,» «Rīta Panorāmai» pastāstīja Bertāns.

Vasaras līgas turnīrā viņš piedalījās vienā spēlē, kurā guva 15 punktus un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas zem groziem, palīdzot «Spurs» komandai ar 90:86 pagarinājumā pieveikt Sakramento «Kings».

«Pirms Vasaras līgas mača bija neliela mandrāža. Tā pat nebija bijis pirms Eirolīgas «Finla Four» turnīra. Mēnesi nebiju spēlējis basketbolu, biju individuāli trenējies bez kontakta. Bija jāpagaida, lai iekrīt pirmais metiens, un tad tā spēle aizgāja,» viņš sacīja.

Bertāns «Spurs» rindās spēlēs ar 42. numuru.

Informācija par Bertāna iespējamo karjeras turpināšanu Ziemeļamerikā medijos izskanēja jau jūnija vidū. Mediji vēsta, ka viņa vienošanās ar klubu ir uz divām sezonām.

Kopš 2014. gada Bertāns pārstāvēja Vitorijas «Laboral Kutxa» komandu no Spānijas. Iepriekšējā sezonā Spānijas ACB līgas čempionātā 208 centimetrus slaidais latvietis vidēji mačā guva 8,5 punktus un izcīnīja 3,1 atlēkušo bumbu. Basketbolists pēc otrā krustenisko saišu plīsuma izārstēšanas laukumā atgriezās šā gada februārī.

Bertānu 2011. gada NBA draftā otrajā kārtā ar 42. numuru izvēlējās Indiānas «Pacers», bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz «Spurs» komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu