Džordans ziedo divus miljonus cīņai pret ieročiem un rasu nevienlīdzību

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Basketbola ikona Maikls Džordans ziedojis divus miljonus ASV dolāru cīņai pret ieročiem un rasu nevienlīdzību.

Džordans ziedojis pa vienam miljonam dolāru divām organizācijām, kas cīnās par cilvēktiesībām. Basketbola ikona pieņēmis šādu lēmumu, jo pēdējā laikā ASV pārņēmis policijas vardarbības vilnis, kas bieži skāris tumšādainos cilvēkus.

«Es nevaru vairāk klusēt. Kā lepns tumšādainais amerikānis, kurš vardarbības dēļ zaudēja savu tēvu, esmu satraukts par afroamerikāņu nāvēm, kuras izraisījuši policijas virsnieki. Skumstu kopā ar ģimenēm, kas zaudējuši savus mīļotos,» atklātā vēstulē raksta bijušais basketbolists, kura tēvs Džeimss Džordans tika nošauts 1993.gadā.

Par visu laiku labāko basketbolistu uzskatītais Džordans savas basketbolista karjeras laikā kopā ar Čikāgas «Bulls» komandu sešas reizes kļuva par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionu, tikpat reižu iegūstot arī finālsērijas MVP jeb vērtīgākā spēlētāja balvu.

Džordans patlaban ir NBA kluba Šarlotes «Hornets» īpašnieks. Viņš ir vienīgais tumšādainais, kuram pasaules spēcīgākajā basketbola līgā pieder komanda.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu