Stademairs simboliski pievienojas «Knicks» un noslēdz karjeru

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kādreizējā zvaigzne Amare Stademairs simboliski pievienojies latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētajai Ņujorkas «Knicks» komandai un paziņojis par karjeras beigām.

33 gadus vecais basketbolists noslēdza simbolisku līgumu uz vienu dienu, lai karjeru noslēgtu kā «Knicks» spēlētājs.

«2010.gadā ierados Ņujorkā, lai palīdzētu atdzīvināt klubu. Savas karjeras laikā esmu spēlējis vairākās komandās, bet mana sirds vienmēr piederējusi «Knicks»,» sacīja Stademairs.

NBA spēlētāja karjeras laikā Stademairs aizvadīja 14 sezonas, vidēji mačā izceļoties ar 18,9 gūtiem punktiem un 7,8 izcīnītām atlēkušajām bumbām.

Stademairs karjeras laikā pārstāvēja arī Fīniksas «Suns», Dalasas «Mavericks» un Maiami «Heat» komandas. Basketbolists pārcieta daudz traumas, līdz galam nerealizējot savu potenciālu.

«Knicks» vienībai viņš pievienojās 2010.gadā, palīdzot komandai trīs sezonas pēc kārtas iekļūt NBA izslēgšanas spēļu turnīrā, kas pirms tam nebija izdevies sešus gadus.

Pirmajā sezonā «Knicks» rindās Stademairs tika iebalsots NBA Visu zvaigžņu spēles sākumsastāvā. Līdz tam «Knicks» spēlētājs Visu zvaigžņu spēles sākumsastāvā nebija iekļuvis kopš 1997.gada, kad tas izdevās leģendārajam Patrikam Jūingam.

Kopumā karjeras laikā Stademairs sešas reizes piedalījies NBA Visu zvaigžņu spēlē. 2003.gadā viņš tika atzīts par līgas labāko debitantu.

ASV izlases rindās Stademairs piedalījās 2004.gada Atēnu olimpiskajās spēlēs, kur tika iegūta bronzas medaļa.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu