LBL nākamsezon spēlēs desmit komandas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde ceturtdien apstiprināja desmit komandas 2016./2017.gada sezonas «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionātam, informē LBS.

Pamatturnīrā piedalīsies desmit komandas, no kurām sešas labākās pavasarī izslēgšanas turnīrā cīnīsies par Latvijas čempionāta medaļām.

Līdzdalībai LBL čempionātā apstiprinātas: čempione «Valmiera»/ORDO, «VEF Rīga», «Ventspils», «Liepāja»/«Triobet», «Jūrmala»/«Fēnikss», «Valka»/«Valga», «Jēkabpils», «Barons», «Ogre»/«Kumho Tyres» un «Latvijas Universitāte».

Tiesa, «Barons» komandai vēl jāiegūst citu klubu piekrišana spēlēt «Daugavas» sporta nama zālē, kas dažos aspektos neatbilst Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) noteikumiem.

Gaidāmajā sezonā būs par vienu komandu mazāk nekā iepriekšējā, jo «Jelgavas» klubs iepriekš neiesniedza pieteikumu noteiktajā termiņā, paužot nodomu startēt LBL otrās divīzijas čempionātā.

LBL augstākajā sabiedrībā Jelgava ar savu komandu bija pārstāvēta no 1993. līdz 1997.gadam un kopš 2008.gada. Labākais rezultāts - sestā vieta (2010.-2012.gadā). Savukārt iepriekšējās sezonās vienība nesasniedza izslēgšanas turnīru.

Izstrādājot sacensību sistēmu, LBS valde ņēma vērā klubu līdzdalību starptautiskajos turnīros un iespēju saskaņot dažādu turnīru kalendārus. «VEF Rīga», kas spēlēs VTB Vienotajā līgā, un «Valka»/«Valga», kas piedalīsies arī Igaunijas čempionātā, LBL pamatturnīrā spēlēs divus apļus (pa 18 spēlēm), astoņas citas komandas - arī FIBA Čempionu līgas dalībniece «Ventspils» - savā starpā spēlēs četrus apļus (kopā pa 32 spēlēm).

Pamatturnīrs sāksies 28.septembrī un finišēs aprīļa vidū. Savukārt izslēgšanas turnīrs tiks izspēlēts līdz 31.maijam.

Paliek spēkā noteikums, ka vienā spēlē komandas sastāvā bez papildu maksas var piedalīties ne vairāk kā trīs ārzemju spēlētāji (licences maksa nedaudz samazināta). Klubiem ir tiesības iegādāties papildu kvotas par ceturto, piekto un sesto ārzemnieku. Par ceturto kvotu maksa palikusi 7000 eiro, bet par piekto un sesto samazināta līdz 7000 eiro.

Šajā pavasarī par LBL čempioniem pirmo reizi vēsturē kļuva «Valmiera»/ORDO, kas spraigā septiņu spēļu sērijā ar 4-3 pārspēja pagājušā gada Latvijas labāko vienību «VEF Rīga».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu