Deivids Lī pievienojas Bertāna pārstāvētajai «Spurs»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēles divkārtējais dalībnieks Deivids Lī pievienojies Sanantonio «Spurs» komandai, kuru nākamsezon pārstāvēs arī Dāvis Bertāns.

Lī noslēdzis divu gadu līgumu par 3,2 miljoniem ASV dolāru (2,9 miljoni eiro), vēsta ietekmīgais Ziemeļamerikas sporta medijs ESPN.

Pašlaik 33 gadus vecais Lī divas reizes savas karjeras laikā piedalījies NBA Visu Zvaigžņu spēlē - 2010. un 2013.gadā. Savukārt pērn viņš kļuva par NBA čempionu Goldensteitas «Warriors» sastāvā.

Lī pirmās piecas sezonas NBA spēlētāja karjerā pavadīja Ņujorkas «Knicks», nākamās piecas spēka uzbrucējs pavadīja «Warriors», bet pagājušajā sezonā viņš pārstāvēja Bostonas «Celtics» un Dalasas «Mavericks».

Pēdējos gados Lī rezultativitāte strauji kritusies, taču karjeras laikā viņš divas sezonas noslēdza ar vidēji mačā gūtiem 20 punktiem. Četras sezonas Lī pabeidzis ar «double-double», vidēji mačā gūstot vismaz desmit punktu un izcīnot desmit atlēkušās bumbas.

NBA regulārajā čempionātā Lī savā karjerā piedalījies 750 mačos, vidēji guvis 14,2 punktus un izcīnījis 9,2 atlēkušās bumbas.

Bertāns pirms divām nedēļām noslēdza vienošanos ar «Spurs» komandu uz divām sezonām.

Pēc līguma parakstīšanas Bertāns aizvadīja vienu spēli arī Lasvegasas Vasaras līgā, turklāt izcēlās ar 15 punktiem.

Bertāns līdz šim pārstāvēja Spānijas augstākās līgas (ACB) klubu Vitorijas «Laboral Kutxa». Latvietis iepriekšējā sezonā 22 mačos ACB čempionātā vidēji iemeta 8,5 punktus un izcīnīja 3,1 atlēkušo bumbu. Savukārt ULEB Eirolīgā viņa rēķinā 15 mačos caurmērā 7,9 punkti un 1,9 atlēkušās bumbas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu