LBS valde: Valstsvienībā vajadzīgas pārmaiņas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde piektdien apstiprināja, ka līgums ar galveno treneri Ainaru Bagatski paliek spēkā līdz 2017. gada Eiropas čempionāta beigām, kā arī aicināja veikt izmaiņas treneru sastāvā un gatavošanās procesā, vēsta LBS mājas lapa.

Bagatskis LBS treneru komisijā un valdē sniedzis pārskatu par komandas startu olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Belgradā, kur Latvijas vienība izcīnīja divas uzvaras trijās spēlēs, pusfinālā izstājoties no cīņas par ceļazīmi uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Bagatskis sniedzis izvērstus komentārus par gatavošanās posmā paveikto, komandas komplektāciju, kā arī startu olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā.

«Gandarījuma nevar būt, bet neesam zaudējuši vājākai komandai. Ieguvām labu pieredzi, sacenšoties ar citu basketbola skolu pārstāvjiem. Un objektīvi varam novērtēt savu vietu nu jau pasaules basketbola hierarhijā. Tā nav slikta, bet, protams, vienmēr gribas tikt augstāk,» norādīja Bagatskis.

Gan valdes, gan Treneru komisijas sēdē tika akcentēta uzmanība uz valstsvienības snieguma kvalitātes kritumu izšķirošās spēlēs, kurās ir paaugstināts atbildības līmenis.

Savā pārskata ziņojumā viskategoriskākais bijis treneris Artūrs Štālbergs, valstsvienības startu novērtējot kā neapmierinošu, jo nav sasniegts mērķis.

«Valstsvienībā jāspēlē labākajiem, vienlaikus iesaistot arī jaunos – no šiem principiem neatkāpšos,» sacīja Bagatskis. «Vairākas lietas gan skaidras jau tagad. Būs pārmaiņas treneru sastāvā, meklēsim pārbaudes spēles ar nopietnākiem pretiniekiem un sagatavošanās laikā centīsimies tikt ārā no komforta zonas, lai papildinātu pieredzi tikt pāri jebkādām grūtībām. Tā noderēs arī laukumā.»

Treneru komisijas dalībnieki, izvērtējot atsevišķu basketbolistu sniegumu un jaunatnes izlašu pieredzi uzsvēra nepieciešamību personības izaugsmes treneri iesaistīt darbā jau ar U-18 un U-20 izlašu spēlētājiem, lai nodrošinātu efektu ilgtermiņā.

LBS valde atbalstīja galvenā trenera priekšlikumu samazināt valstsvienības treneru sastāvu, vienlaikus ierosinot veikt tajā izmaiņas. No valstsvienības kandidātiem tiks gaidīti laikus pieņemti lēmumi par līdzdalību komandā. 2017. gada Eiropas čempionātā valstsvienībā tiks izvirzīti konkrēti augsti mērķi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu