Latvijas U-16 basketbolisti cieš zaudējumu Eiropas čempionāta astotdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas U-16 puišu izlase otrdien Polijas pilsētā Radomā notiekošā Eiropas čempionāta astotdaļfināla spēlē ar 66:74 (23:26, 14:17, 17:15, 12:16) piekāpās Turcijas vienaudžiem.

Līdz ar to Latvija šo turnīru turpinās par 9.-16.pozīciju, mēģinot nosargāt vietu augstākajā divīzijā. Savukārt Turcija sasniedza ceturtdaļfinālu, kur tiksies ar Somijas un Bosnijas un Hercegovinas mača spēcīgāko komandu.

Latvijas izlases labā šajā mačā 19 punktus iemeta Artūrs Žagars, kamēr 14 pievienoja Valters Vēveris. Tikmēr ar desmit punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Artūrs Kurucs.

Abas komandas aizvadīja rezultatīvu pirmo ceturtdaļu, ko ar 26:23 uzvarēja Turcija, kas turklāt otrās ceturtdaļas laikā izvirzījās vadībā arī ar deviņu punktu pārsvaru (43:34). Tomēr Latvijas jaunie basketbolisti konkurentus tālāk neatlaida, bet otrā puslaika sākumā guva desmit punktus pēc kārtas un izvirzījās vadībā ar 44:34. Abas izlases turpināja cīnīties punkts punktā, vadībā esot te vienai, te otrai komandai, bet pamatlaika izskaņā iniciatīvu pārņēma turki.

Kad līdz pamatlaika beigām bija atlikušas nedaudz vairāk par divām minūtēm, Turcija izvirzījās vadībā ar 71:64. Turki šo pārsvaru noturēja līdz pat pēdējai minūtei, tāpēc Latvijas kadeti tā arī nepaguva atspēlēties.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Latvijas jaunie basketbolisti piektdien turnīra pirmajā spēlē ar 81:73 pārspēja Itāliju, bet pēc tam ar 71:91 kapitulēja Spānijai. Apakšgrupu turnīru latvieši noslēdza ar zaudējumu 66:68 Zviedrijai, bet A grupā ieņēma trešo vietu.

Tikmēr Turcija turnīru sāka ar uzvaru 73:49 pār Poliju, bet nākamajā dienā ar 59:53 tika pārspēta Horvātija, kamēr grupas noslēdzošajā mačā turki ar 65:71 piekāpās Vācijai, B grupā paliekot otrie.

Šogad Eiropas jaunatnes čempionāti risinās pēc jaunas formulas - pirmajā posmā komandas aizvada pa trim spēlēm, bet pēc tam visas spēlē astotdaļfinālā. Turpinājumā šo maču uzvarētāji cīnīsies par pirmo līdz astoto vietu, bet zaudētāji - par devīto līdz sešpadsmito. Trīs pēdējo vietu ieguvējas zaudēs vietu A divīzijā.

Latvijas izlases sastāvā iekļauti puiši, kuri basketbolu apguvuši Rīgā, Cēsīs, Jelgavā, Ogrē un Valmierā, bet daži meistarību jau pilnveidojuši pat Spānijā, jo Anrijs Miška iepriekšējā sezonā basketbolu spēlēja slavenā Madrides «Real» sistēmā, kamēr Artūrs Kurucs to darīja Vitorijas «Laboral Kutxa». Pieci basketbolisti jau pērn piedalījās Eiropas U-16 čempionātā, turklāt Kurucs un Miška bija starp pamatspēlētājiem.

Valstsvienības galvenais treneris ir Artūrs Visockis-Rubenis, kuram šajā amatā šis būs pirmais Eiropas jaunatnes čempionāts.

Kadetu izlase ziemā startēja ne tikai Baltijas jūras kausa izcīņā, bet arī jau piekto gadu pēc kārtas piedalījās prestižajā U-16 izlašu turnīrā Turcijā. Šovasar tika aizvadītas deviņas pārbaudes spēles, kurās izcīnītas astoņas uzvaras. Komandai šī gada bilance pārbaudes mačos ir 15 uzvaras un četri zaudējumi.

Latvijas komanda Eiropas U-16 čempionātā startēs formas tērpos ar melnām sēru uzšuvēm, pieminot vasaras sākumā autokatastrofā bojā gājušos izlases kandidātus Kristianu Šefanovski un Kristianu Pūri.

Latvijas U-16 puišu izlases sastāvs Eiropas čempionātam:

Valters Vēveris, Rainers Hermanovskis, Dāvids Vīksne (visi - «Valmiera»), Artūrs Žagars, Niks Salenieks, Roberts Bērziņš (visi - «Rīga»/DSN), Adrians Šnipke, Edvards Mežulis (abi - «Rīga»), Armands Berķis («VEF skola»), Oskars Hlebovickis («Ogre»), Anrijs Miška (Madrides «Real», Spānija), Artūrs Kurucs (Vitorijas «Laboral Kutxa», Spānija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu