Kazlausks atstās Lietuvas izlases galvenā trenera amatu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Lietuvas nacionālās basketbola komandas galvenais treneris Jons Kazlausks neturpinās vadīt valstsvienību, vēsta šīs valsts mediji.

Lietuvas izlase Kazlauska vadībā divas reizes pēc kārtas (2013. un 2015. gadā) izcīnīja sudraba medaļas Eiropas čempionātā.

Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs Lietuvas basketbolisti startēja ne visai veiksmīgi. Ceturtdaļfinālā Kazlauska vadītā komanda ar rezultātu 64:90 cieta sagrāvi pret Austrāliju, ko vada latviešu izcelsmes austrāliešu treneris Andrejs Lēmanis, un no tālākas dalības turnīrā izstājās.

«Nav noslēpums, ka šis bija mans pēdējais gads Lietuvas izlases galvenā trenera amatā,» Lietuvas medijos citēts 61 gadu vecais speciālists. «Desmit gadu laikā esam piedzīvojuši sāpīgus zaudējumus un izcīnījuši skaistas uzvaras. Esmu lepns par sasniegto.»

2014. gada Pasaules kausa izcīņā Lietuvas izlase izcīnīja ceturto vietu.

Iepriekš Kazlausks savas valsts nacionālo komandu vadīja no 1997. līdz 2001. gadam.

2012. gadā noslēgtais četru gadu līgums Kazlauskam ar Lietuvas Basketbola federāciju (LKF) noslēdzas šogad jeb pēc Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu