Gromovs pievienojies «VEF Rīga» komandai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas vicečempionei basketbolā «VEF Rīga» komandai pievienojies talantīgais centra spēlētājs Iļja Gromovs, vēsta vienība.

Lielāko daļu pērnās sezonas 22 gadus vecais Gromovs spēlēja Latvijas Basketbola līgas (LBL) komandā «Jūrmala/Fēnikss», kuras sastāvā vietējā čempionātā 21 spēlē vidēji 18,1 laukumā pavadītajā minūtē guva 9,6 punktus, izcīnīja 5,3 atlēkušās bumbas un bloķēja vienu pretinieku metienu.

Tāpat Gromovs devās laukumā deviņās Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlēs, kur viņam vidēji 17,2 minūtēs seši punkti, 5,2 atlēkušās bumbas un 0,6 bloķēti pretinieku metieni.

«Iļja ir savam augumam mobils spēlētājs ar lielu potenciālu. Viņam arī vēl daudz jāstrādā, lai varētu pakāpties nākamajā līmenī un spētu adaptēties tam,» sacīja «VEF Rīga» galvenais treneris Jānis Gailītis. «Iļja noteikti papildinās mūsu spēli, jo viņš un otrs centrs Mārtiņš Meiers ir dažāda stila spēlētāji. Ceram, ka tādējādi VEF demonstrētais basketbols kļūs daudzpusīgāks, palīdzot sasniegt pēc iespējas labāku rezultātu.»

«Pirmkārt, paldies «VEF Rīga» par iespēju pievienoties klubam. Man ir liels gods un prieks pievienoties tāda līmeņa komandai kā VEF, ar kuru būs iespēja cīnīties par pirmo vietu Latvijā,» teica 208 centimetrus slaidais Gromovs. «Sezonas laikā daudz strādāšu, lai kļūtu labāks un palīdzētu Vefiņam cīņā par čempiontitulu. Gribas beidzot uzvarēt kaut ko lielu un nozīmīgu.»

Pēc sezonas Gromovs piesaistīja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu uzmanību un atrādījās tiem pirmsdrafta treniņos. Pēcāk Gromovs bija arī pieckārtējās NBA čempionvienības Sanantonio «Spurs» sastāvā Vasaras līgas spēlēs Soltleiksitijā un Lasvegasā.

Iepriekš Gromovs spēlējis arī BK «Ventspils» komandā. Tāpat Gromovs bijis Latvijas U-18 un U-20 jauniešu izlasē. Spilgtākais panākums bija 2013. gadā, kad viņš Latvijas U-20 izlases sastāvā iekļuva Eiropas čempionāta finālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu