Basketbolists Kohs no ACB vienības pārgājis uz Čehijas jauno talantu komandu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas U-20 izlases basketbolists Verners Kohs, kurš pagājušajā sezonā debitēja Spānijas augstākās basketbola līgas (ACB) čempionātā, nākamajā sezonā pārstāvēs jauno basketbolistu komandu Prāgas «Get Better Academy» (GBA).

Pērnajā augustā Kohs noslēdza četru gadu līgumu ar Spānijas vienības Saragosas CAI sistēmu. Kaut lielāko daļu sezonas Kohs aizvadīja Spānijas pēc spēka trešajā līgā, vienu maču viņš nospēlēja arī ACB līgā.

Tāpat šovasar 19 gadus vecais Kohs palīdzēja Latvijas U-20 izlasei izcīnīt sesto vietu Eiropas meistarsacīkstēs, vidēji mačā gūstot 9,6 punktus un savācot 3,1 bumbu zem groziem. Eiropas čempionātā Kohs realizēja 44% tālmetienu.

Vēl šovasar Kohs arī piedalījās prestižajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmsdrafta treniņnometnē «adidas Eurocamp».

Kā ziņo GBA komanda, Kohs tajā pavadīs 2016./17.gada sezonu, līdz ar to nav publiski zināms vai viņa līgums ar Saragosas komandu ir izbeigts vai arī pēc nākamās sezonas latvietis šajā vienībā atgriezīsies. GBA komanda ikdienā spēlē Čehijas otrajā līgā un to jau iepriekš pārstāvējuši vairāki latviešu basketbolisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu