«Ventspils» basketbolisti pirmssezonas pirmajā pārbaudes spēlē uzvar Kazahstānas izlasi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

«Ventspils» basketbolisti pirmssezonas pirmajā pārbaudes spēlē otrdien Kandavā ar rezultātu 106:66 (28:19, 26:18, 25:17, 27:8) pārspēja Kazahstānas izlasi.

«Ventspils» rindās rezultatīvākais bija Ronalds Zaķis, kurš guva 23 punktus, bet 13 punkti un septiņas atlēkušās bumbas tika Rihardam Lomažam. Savukārt Aigars Šķēle iemeta 12 punktus.

Šajā mačā Kurzemes kluba sastāvā spēlēja arī Endrū Vinstons, kurš laukumā pavadītajās 22 minūtēs guva desmit punktus, izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles un pārķēra trīs pretinieku piespēles.

«Viņš trenējas kopā ar komandu, un varam to nosaukt arī par pārbaudes laiku. Vinstonam līdz šim nav bijusi pieredze profesionālajā basketbolā, un atrašanās kopā ar mums viņam ir pirmā sastapšanās ar Eiropas basketbolu. Mēs viņu vērtējam, skatāmies un, iespējams, parakstīsim vairāku gadu līgumu. Pat ja arī parakstīsim, tas vēl nenozīmēs, ka viņš paliks mūsu komandā, jo pastāv tāda opcija kā izīrēšana,» kluba mājaslapā citēts komandas valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics.

Turpinot gatavošanos jaunajai sezonai, ventspilnieki sestdien savu skatītāju priekšā tiksies ar Pasvāles «Pieno žvaigzdes» no Lietuvas, bet dienu vēlāk tiksies ar «Liepājas»/«Triobet» vienību.

Pēc tam Ventspils klubam paredzēti turnīri Liepājā, Prienos un Valmierā.

«Ventspilij» šobrīd ir spēkā līgumi ar Ronaldu Zaķi, Kristapu Janičenoku, Māri Gulbi, Arti Ati, Rihardu Lomažu, Andreju Gražuli, Aigaru Šķēli, Tomu Leimani, Edgaru Zeļoni, Čeiku Mbodžu, Māri Ziediņu, Villiju Dīnu un Folerinu Kempbelu.

Pavasarī «Ventspils» komanda LBL pusfināla sērijā dramatiskā cīņā ar 2-3 piekāpās «VEF Rīgas» vienībai, bet sērijā par trešo vietu zaudēja pirmajos divos mačos, tomēr turpinājumā saņēmās un ar 3-2 pieveica «Liepājas»/«Triobet» spēlētājus.

Gaidāmajā sezonā komanda startēs arī jaunizveidotajā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas turnīrā, kur apakšgrupā tiksies ar Grieķijas komandu Saloniku PAOK, uz kuru no Kurzemes kluba pārgāja Žanis Peiners, Vilērbānas «Asvel» no Francijas, Oldenburgas «Ewe Baskets» no Vācijas, netālās Klaipēdas klubu «Neptunas» no Lietuvas un Polijas vienību Radomas «Rosa».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu