BK «Valmiera» pastiprinās ar lietuvieti Varanausku

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Latvijas čempionvienība basketbolā «Valmiera/ORDO» vienojusies ar 25 gadus veco lietuviešu saspēles vadītāju Ovīdiju Varanausku (Ovidijus Varanauskas) par basketbolista pievienošanos Vidzemes komandai.

187 cm garais Lietuvas basketbolists Varanausks pagājušo sezonu pavadīja Itālijas A sērijas komandas «Varese» sastāvā. Itālijas čempionātā komanda ieņēma devīto vietu, bet FIBA Eiropas kausā spēja iekļūt turnīra finālā. Eiropas kausa turnīrā lietuvietis vidēji 18 laukumā pavadīto minūšu laikā guva 5,5 punktu un izdarīja 1,9 rezultatīvas piespēles.

Pirms sezonas Itālijā Varanausks pārstāvēja Lietuvas līgas komandu «Prienai», kuras sastāvā kā pamatsastāva saspēles vadītājs izcēlās ar 14,7 punktiem, 3,5 izcīnītām atlēkušajām bumbām un 4,1 rezultatīvu piespēli. 2014./2015. gada sezonas otrajā pusē Varanausks pārcēlās uz citu Lietuvas komandu - «Juventus», kuras sastāvā izcīnīja Lietuvas čempionāta bronzas medaļu.

Karjeras laikā saspēles vadītājs pārstāvējis Lietuvas čempionāta komandas «Sakalai», «Prienai» un «Juventus», kā arī spēlējis Polijas čempionāta vienībā «Polpharma» un Itālijas «Varese».

Viļņā dzimušais basketbolists Eiropas čempionātos pārstāvējis visa vecuma Lietuvas jaunatnes izlases. 2007. gadā Varanausks bija viens no kadetu izlases līderiem, palīdzot lietuviešiem izcīnīt Eiropas čempionāta bronzu. Kopš 2013. gada Varanausks, pārstāvot Viļņas pilsētu un Lietuvas izlasi, ir startējis augsta līmeņa FIBA 3x3 basketbola turnīros.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu