Bijušais «Knicks» galvenais treneris: Porziņģim otrais gads būs labāks nekā debijas sezona

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pārstāvētā Ņujorkas «Knicks» komanda nākamās sezonas regulārajā čempionātā var izcīnīt 50 uzvaras, uzskata šīs vienības kādreizējais galvenais treneris Džefs van Gandijs.

Starpsezonā «Knicks» sastāvs ir piedzīvojis būtiskas izmaiņas, jo to pastiprinājuši tādi pazīstami basketbolisti kā Deriks Rouzs, Žoakims Noā, Brendons Dženingss un Kortnijs Lī.

«Domāju, ka «Knicks» nākamsezon izcīnīs 45 līdz 50 uzvaras. Tas gan būs atkarīgs no vairākiem aspektiem. Ja traumas nemocīs Noā, viņš dos labu pienesumu komandai, arī Porziņģim otrais gads līgā būs labāks nekā debijas sezona. Domāju, šis basketbolists būs lielisks,» intervijā portālam «The Stashed» izteicās van Gandijs. «Arī Entonijs būs ļoti, ļoti labs, tāpat kā Kortnijs Lī aizsardzībā.»

«Ļoti daudz kas būs atkarīgs arī no Rouza veselības un viņa snieguma, kā arī rezervistu soliņa. Būs interesanti redzēt šo komandu. Tomēr uzskatu, ka starta piecinieka dēļ «Knicks» var būt 50 uzvaru komanda. Tas ir nešaubīgi,» pārliecināts ir amerikāņu basketbola speciālists.

Iepriekšējā sezonā šis Ņujorkas klubs izcīnīja 32 uzvaras 82 spēlēs, bet pēdējo divu sezonu laikā spējis izcīnīt vien 49 panākumus.

Tiesa, starpsezonā «Knicks» jaunieguvumi un arī esošie basketbolisti bija pārliecināti par komandas iespējām nākamsezon pēc trīs gadu pārtraukuma sasniegt NBA izslēgšanas turnīru.

«Šobrīd «Knicks» komanda ir krietni interesantāka, nekā tas bija, piemēram, pirms gada. Tas gan uzreiz nenozīmē, ka tā ir labāka vienība. Tomēr domāju, ka tai jaunajā sezonā klāsies labāk, turklāt tagad tā ir «play-off» komanda. Arī galvenā trenera Džefa Hornačeka nolīgšana ir lielisks papildinājums,» domā van Gandijs, kurš Ņujorkas klubu trenēja no 1996. līdz 2001.gadam.

Van Gandijs uzskata, ka tas pats attiecināms arī uz Noā, lai gan šis basketbolists iegūts par lielu summu.

«Domāju Entonijam, Noā un Porziņģim laukumā saskanēs, jo Žoakims nereti upurē savu uzbrukumu, lai atrastu nepiesegtus komandas biedrus un piespēlētu viņiem bumbu,» vērtēja van Gandijs.

Van Gandijs karjeras laikā vadījis arī Hjūstonas «Rockets» vienību, taču pēdējos gados viņš nav trenējis un šobrīd ir ietekmīgā ESPN medija apskatnieks.

Intervijā van Gandijs vairākkārt uzsvēra, ka lielais nezināmais ir Rouzs, kuru pēdējos gados vajājušas traumas un nestabila spēle.

«Porziņģa daudzpusība iepriekšējā sezonā parādīja, cik labs viņš var būt. Tas bija lieliski, ka viņš uzņēmās atbildību par savu sniegumu. Man patīk Porziņģa pieeja tam, kā kļūt labākam un kā pielāgoties treneru prasībām. Domāju, viņš ir lieliski piemērots Ņujorkai, «Knicks» prezidents Fils Džeksons draftā veica lielisku izvēli,» pauda van Gandijs, kurš piebilda, ka latvietis šobrīd ir ceļā, lai kļūtu par NBA superzvaigzni.

Porziņģis iepriekšējā sezonā debitēja pasaules spēcīgākajā basketbola līgā. Tās laikā viņš 72 mačos vidēji guva 14,3 punktus, izcīnīja 7,3 atlēkušās bumbas un bloķēja 1,9 pretinieku metienus.

Pateicoties teicamajam sniegumam, Porziņģis izvirzīts arī Latvijas gada labākā basketbolista balvai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu