Porziņģis: Mana bumbas kontrole un kājas ir kļuvušas stiprākas

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas «Knicks» latviešu spēlētājs Kristaps Porziņģis vasarā strādājis pie bumbas kontroles.

Porziņģis savā debijas NBA sezonā 72 mačos vidēji guva 14,3 punktus, izcīnīja 7,3 atlēkušās bumbas un bloķēja 1,9 pretinieku metienus.

«Mana bumbas kontrole kļuvusi daudz labāka. Es jūtos daudz labāk, ejot uz grozu, vienkārši spēlējot basketbolu. Tagad ar bumbu jūtos daudz pārliecinošāk,» «businessinsider.com» citēts Porziņģis.

«Tas ir dīvaini, bet savas prasmes uzlaboju, dzenājot bumbu ar draugiem. Mums pat visiem bija vienādi krekli. Nezināju, kuram piespēlēt, tādēļ nolēmu nepiespēlēt, paturot bumbu sev,» skaidroja Porziņģis.

«Šajā starpsezonā vairāk strādājām, lai uzlabotu ķermeņa apakšdaļu, kāju spēku un iekšējo muskulatūru. Tas man palīdzēs noturēt savu pozīciju gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Manas kājas ir kļuvušas stiprākas,» uzsvēra Latvijas basketbolists.

Starpsezonā «Knicks» sastāvs ir piedzīvojis būtiskas izmaiņas, jo to pastiprinājuši tādi pazīstami basketbolisti kā Deriks Rouzs, Žoakims Noā, Brendons Dženingss un Kortnijs Lī.

«Žoakims ir īsts līderis. Viņš parasti komunicē, kad spēlē aizsardzībā, un iesaka darīt to citiem. Žoakims man ļoti palīdz, dod daudz padomus,» atklāja liepājnieks.

Pateicoties teicamajam sniegumam debijas sezonā, Porziņģis izvirzīts arī Latvijas gada labākā basketbolista balvai. Līdzjutēju balsojumā viņš kļuva par pārliecinošu uzvarētāju, saņemot vairāk nekā pusi balsu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu