Džeksons devis atļauju Porziņģim vairāk izpildīt tālmetienus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas «Knicks» prezidents Fils Džeksons devis talantīgajam latvietim Kristapam Porziņģim atļauju nākamajā sezonā izpildīt vairāk tālmetienu, vēsta portāls «nydailynews.com».

Savā NBA debijas sezonā 2,21 metru garais Porziņģis trāpīja 33,3% tālmetienu, vidēji spēlē izpildot 3,4 šādus raidījumus.

«Domāju, ka tas man ir augsts metienu procents. Pagājušajā sezonā Fils Džeksons teica, ka viņam patīk mans metiens,» pastāstījis latvietis, kuram ceturtdien treniņa laikā pēc asas cīņas groza apakšā tika pārsists deguns. «Pats sākumā par to nebiju drošs. Tomēr, kad ieraudzījām metienu procentu, viņš teica, ka ir diezgan labi.»

Porziņģis stāstīja, ka pretinieku garie spēlētāji viņu bieži atstāj brīvu tālāk no groza, bet pēc Džeksona uzslavas viņam radusies pārliecība par saviem spēkiem.

«Tikai paskatoties uz metienu, var redzēt, ka viņš ir ievērojami progresējis,» saka «Knicks» galvenais treneris Džefs Hornačeks. «Viņš ir tiešām pārliecināts par metienu.»

Porziņģis iepriekšējā sezonā debitēja pasaules spēcīgākajā basketbola līgā. Tās laikā viņš 72 mačos vidēji guva 14,3 punktus, izcīnīja 7,3 atlēkušās bumbas un bloķēja 1,9 pretinieku metienus.

Pateicoties teicamajam sniegumam debijas sezonā, Porziņģis izvirzīts arī Latvijas gada labākā basketbolista balvai. Līdzjutēju balsojumā viņš kļuva par pārliecinošu uzvarētāju, saņemot vairāk nekā pusi no balsīm.

«Knicks» komandai nākamajā otrdienā gaidāma pirmā pirmssezonas pārbaudes spēle, bet regulāro čempionātu «Knicks» sāks 25.oktobrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu