Dāvis Bertāns: Ceru, ka varēšu mācīties no Džinobili un Pārkera

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Sanantonio «Spurs» demonstrē Eiropas basketbolam tuvāko spēli visā līgā, tāpēc tieši šī vienība ir viņam piemērotākā, uzskata Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš ar «Spurs» gatavojas savai debijas sezonai pasaules labākajā basketbola līgā.

Bertānu 2011.gada NBA drafta otrajā kārtā ar 42.numuru izraudzījās Indiānas «Pacers» vienība, taču tūdaļ viņš tika aizmainīts uz Sanantonio klubu.

«Pēc tam, kad tiku draftēts, biju patiešām priecīgs, ka mani aizmainīja uz Sanantonio, jo zināju, ka šī man ir piemērotākā komanda. «Spurs» no visām NBA komandām demonstrē Eiropas basketbolam līdzīgāko sniegumu,» Bertāna teikto citē NBA portāls. «Vienmēr ir patīkami skatīties, kā viņi veido saspēli. Te neviens neuztraucas, kurš būs rezultatīvākais spēlētājs, jo «Spurs» nav viena līdera, bet tā ir izcila tieši ar savu komandas spēli.»

Pirms savas debijas Bertāns norāda, ka vēlas uzlabot sniegumu grozu tuvumā un noteikti aizsardzībā. «Man joprojām jāstrādā pie spēles grozu tuvumā, bet, protams, svarīgākā lieta ir aizsardzība, jo «Spurs» spēle balstās uz aizsardzību. Man arī ne tikai jāsaglabā, bet arī jāuzlabo sava precizitāte,» paveicamo darbu sarakstu ieskicēja spēlētājs.

«Ceru, ka varēšu mācīties no Manu Džinobili un Tonija Pārkera, bet būtu vēl lieliskāk, ja varētu vienu sezonu nospēlēt vienā komandā ar Timu Dankanu,» Bertāns cer mācīties no pieredzējušiem, izsakot nožēlu, ka Dankans vasarā paziņoja par karjeras beigām.

NBA apskatnieks Aiens Tomsens norāda, ka gaidāmajā sezonā Bertāns «Spurs» komandā varētu ieņemt 36 gadus vecā Meta Bonera vietu.

Vērtējot latvieša izredzes, tiek uzsvērts, ka viņš savos 23 gados jau ir ieguvis lielu pieredzi profesionālajā karjerā, ko sācis jau 15 gados, vēlāk pārstāvot tādus pazīstamus Eiropas klubus kā Ļubļanas «Olimpija», Belgradas «Partizan» un arī Vitorijas «Laboral Kutxa».

«Viņš ir spēlējis augstākajā Eirolīgas līmenī, kur vienmēr bijis teicams snaiperis. Bertāns ir ar labu basketbola kultūru, tāpēc priecājamies, ka šāds spēlētājs mums ir pievienojies,» latvieti slavēja «Spurs» ģenerālmenedžeris Roberts Bafords, kurš norādīja, ka savos 23 gados Bertāns ir veiksmīgi atguvies pēc divām smagām ceļgala krustenisko saišu traumām, kas liecina arī par viņa stingro raksturu.

«Atgūties pēc traumām bija grūti. Vissmagākais brīdis bija pirmajā reizē, kad uzzināju, cik daudzi basketbolisti pēc šādas traumas nav spējuši atgriezties iepriekšējā līmenī. Savukārt otrā reize jau bija vieglāka, jo reizi tam visam biju gājis cauri. Pēc otrās traumas biju apbēdināts vien piecas minūtes, bet tad sev pateicu, ka tie ir desmit mēneši, lai atgrieztos, un es to izdarīšu,» savus grūtākos brīžus karjerā atcerējās basketbolists.

«Spurs» ģenerālmenedžeris arī uzsver, ka Bertāns pēdējos gados ir pamatīgi progresējis, uzlabojot gan savu precizitāti no tālmetienu līnijas, gan pilnveidojot bumbas pārvaldīšanas tehniku, kas viņam ļauj apspēlēt pretiniekus. «Viņš ir kļuvis nobriedušāks, taču darbs vēl ir jāturpina,» norāda Bafords.

Bertāns vienošanos ar Sanantonio vienību panāca jūlijā. Kaut līguma detaļas klubs neatklāj, iepriekš medijos izskanēja informācija, ka Bertāns panācis vienošanos uz diviem gadiem par diviem miljoniem ASV dolāru (1,78 miljoniem eiro).

Pēc vienošanās panākšanas Bertāns paguva aizvadīt vienu spēli NBA Vasaras līgā, kurā guva 15 punktus, palīdzot ar 90:86 uzveikt Sakramento «Kings» vienību.

«Spurs» ir viens no šī gadsimta spēcīgākajiem NBA klubiem, bet par līgas čempionu tam izdevies kļūt piecas reizes - 1999., 2003., 2005., 2007. un 2014.gadā. Sanantonio vienība izslēgšanas turnīru sasniegusi jau 19 gadus pēc kārtas, bet par šīs komandas treneri kopš 1996.gada strādā Gregs Popovičs, kurš drīzumā pārņems arī ASV valstsvienības grožus.

Iepriekšējā sezonā «Spurs» cieta neveiksmi Rietumu konferences pusfinālā, kad sērijā līdz četrām uzvarām ar 2-4 piekāpās Oklahomasitijas «Thunder».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu