Strēlnieks: Bambergas komandā paliku tur valdošās atmosfēras dēļ

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas basketbola izlases līderis Jānis Strēlnieks Vācijas klubā Bambergas «Brose Baskets» nolēmis palikt komandā valdošās patīkamās atmosfēras dēļ, intervijā portālam «basketball.de» atklājis latvietis.

Strēlnieks, kurš pērn tika atzīts par Latvijas labāko basketbolistu, «Brose Baskets» rindās ir iesācis trešo sezonu. Jūnija vidū viņš pagarināja līgumu ar Vācijas čempionvienību vēl uz trim gadiem.

«Nolēmu palikt, jo komandā ir patiešām ļoti laba atmosfēra. Otrs iemesls ir iespēja spēlēt ULEB Eirolīgā, kas vienmēr ir bijis mans mērķis,» atklājis saspēles vadītājs. «Man patiešām patīk Bambergā.»

Aizvadītajā sezonā «Brose Baskets» ar Strēlnieku ierindā otro gadu pēc kārtas kļuva par Vācijas čempioni, saglabājot komandas kodolu arī pirms šīs sezonas, kura tika sākta ar pārliecinošu uzvaru Vācijas čempionāta pirmās kārtas mačā, ar 84:55 pieveicot Frankfurtes «Skyliners» komandu.

«Mēs viens otru labi zinām jau no iepriekšējās sezonas, kas atvieglo komandas spēli, tomēr arī mēs vēl esam meklējumu procesā, jo vēlamies būt vēl labāki. Šosezon būs ļoti daudz spēļu, tāpēc nezinām, ar ko nāksies saskarties sezonas gaitā,» Strēlnieks norādīja, ka salīdzinājumā ar iepriekšējām sezonām šoreiz spēlētājiem būs lielākas slodzes.

Tāpat latviešu basketbolists atklājis, ka viņam nav lielas atšķirības, vai spēlēt saspēles vadītāja, vai aizsarga pozīcijā, jo galvenais ir dot komandai labumu.

«Mēs daudz strādājam pie aizsardzības, jo Vācijas līgā ir daudz amerikāņu leģionāru, kuri ir ļoti atlētiski, tāpēc dažreiz pret Vācijas klubiem ir daudz grūtāk aizsargāties nekā pret dažām Eirolīgas komandām,» piebilda basketbolists.

Pērn vietējā čempionātā Latvijas izlases saspēles vadītājs 41 spēlē vidēji iemeta 10,7 punktus un veica 3,3 rezultatīvas piespēles. Savukārt ULEB Eirolīgas turnīrā Strēlnieks 24 spēlēs caurmērā izcēlās ar 9,8 punktiem un 3,3 rezultatīvām piespēlēm.

«Brose Baskets» komanda ULEB Eirolīgā aizspēlējās līdz otrajai kārtai jeb «Top 16» posmam.

Strēlnieks «Brose Baskets» sastāvu papildināja 2014.gada jūlijā, bet pirms tam viņš spēlējis Latvijas, Krievijas un Ukrainas klubos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu