Dāvis Rozītis atzīts par labāko Triobet BBL otrajā nedēļā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Vaivads (BK "Valmiera")

«Triobet» Baltijas Basketbola līga paziņo, ka šonedēļ aizvadītajās piecās spēlēs visaugstvērtīgāko sniegumu savas komandas uzvarā parādījis «Liepāja/Triobet» basketbolists Dāvis Rozītis.

Dāvis Rozītis palīdzēja Liepājas komandai gūt sezonas pirmo uzvaru Triobet BBL turnīrā, ar 81:76 pieveicot «Jūrmalu/Fēnikss». Rozītis kļūdījās tikai trīs metienos no spēles un guva 20 punktus, kā arī komandas artavā ieguldīja septiņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles. 26 gadus vecā centra sniegums tika novērtēts ar efektivitātes koeficientu +27, kas bija augstākais individuālais vērtējums šonedēļ BBL.

Nākamo BBL spēli Rozītis un viņa pārstāvētā «Liepāja/Triobet» aizvadīs 25. oktobrī pret «AVIS Rapla», un tā būs tikšanās starp diviem pirmo nedēļu izcilniekiem, jo «AVIS Rapla» rindās ir pirmās spēļu nedēļas MVP Tomass van der Marss.

Pavisam nedaudz no Rozīša iespētā šonedēļ atpalika Lietuvas «Pieno žvaigždes» amerikāņu leģionārs Deriks Lovs. Viņš bija viens no galvenajiem iemesliem «Jēkabpils» zaudējumam ar 72:76, jo ar labu metienu precizitāti savāca 16 punktus un izdalīja veselas astoņas rezultatīvas piespēles, iegūstot efektivitātes koeficientu +26.

Šonedēļ jāizceļ arī «AVIS Rapla» uzbrucēja Indreka Kajupanka sniegums, jo viņš palika vienas atlēkušās bumbas attālumā no «double-double» (18 punkti un deviņas atlēkušās), kā arī «Valmieras/Ordo» pārliecinošās uzvaras dalībnieka Ervīna Jonāta paveiktais. Jonāts guva 11 punktus, savāca 10 atlēkušās bumbas un izdalīja sešas rezultatīvas piespēles, iegūstot nedēļas ceturto augstāko efektivitātes koeficientu +24. Ar Jonāta palīdzību «Valmiera/Ordo» pirmajās divās spēlēs uzvarējusi ar kopējo pārsvaru 47 punkti.

Nākamnedēļ BBL spēles paredzētas Liepājā, Ogrē un Jēkabpilī. Ogrē 27. datumā un Jēkabpilī 29. oktobrī varēs klātienē novērot BBL jaunpienācējas baltkrievu «Borisfen» varējumu, un Latvijas klubiem tā varētu būt laba iespēja izmantot viesu saspringto grafiku – «Borisfen» nākamajā nedēļā paredzētas veselas trīs spēles četru dienu intervālā. Spēļu tiešraides būs pieejamas «Delfi.ee TV» (Igaunijā), «Sportacentrs.com» (Latvijā) un «Delfi.lt TV» (Lietuvā).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu