Strēlnieka 17 punkti palīdz «Brose Baskets» izcīnīt pirmo uzvaru ULEB Eirolīgas mačos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latviešu basketbolists Jānis Strēlnieks ceturtdien guva 17 punktus, palīdzot viņa pārstāvētajai Vācijas čempionei Bambergas «Brose Baskets» izcīnīt pirmo uzvaru šīs sezonas ULEB Eirolīgas turnīrā.

«Brose Baskets» savu skatītāju priekšā ar 89:86 (19:17, 22:27, 19:23, 29:19) pārspēja Krievijas klubu Kazaņas «Unics».

Strēlnieks šajā mačā laukumā pavadīja 29 minūtes un 38 sekundes, gūdams 17 punktus.

Latviešu basketbolists šajā mačā grozā raidīja piecus no sešiem divpunktu metieniem, abus tālmetienus un vienīgo soda metienu. Strēlnieka rēķinā arī viena atlēkusī bumba, divas kļūdas, četras piezīmes un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas ļāva tikt pie 13 efektivitātes punktiem.

Strēlnieks bija komandas rezultatīvākais spēlētājs.

Tikmēr «Unics» sastāvā 24 punktus sameta Kīts Lengfords.

Abas komandas aizvadīja līdzvērtīgu maču, taču otrajā ceturtdaļā pēc neliela izrāviena veikšanas «Unics» izvirzījās vadībā ar deviņiem punktiem (34:35). Bambergas klubs gan viesus tālāk nepalaida, pirmo puslaiku noslēdzot ar trīs punktu deficītu (41:44).

Tiesa, «Unics» basketbolisti mājiniekiem vadībā nonākt neļāva, turklāt trešās ceturtdaļas beigu daļā Kazaņas vienības pārsvars sasniedza jau 12 punktus (63:51). «Brose Baskets» gan nepadevās un pakāpeniski deldēja deficītu, līdz nepilnas septiņas minūtes līdz pamatlaika beigām pēc ilgāka pārtraukuma izdevās izvirzīties vadībā, kad tālmetienu realizēja tieši Strēlnieks (75:74).

Mača noslēdzošās minūtes aizritēja punkts punktā, bet aukstasinīgāki izrādījās tieši mājinieki no Bambergas, viņiem gūstot pirmo uzvaru šajā ULEB Eirolīgas sezonā.

Ar vienu uzvaru divās spēlēs «Brose Baskets» ULEB Eirolīgas kopvērtējumā pašlaik ieņem desmito vietu.

Ceturtdien maču šajā turnīrā aizvada arī latviešu aizsargs Dairis Bertāns. Viņa pārstāvētais Turcijas klubs Stambulas «Dariššafaka Doguš», kur par trenera palīgiem strādā Ainars Bagatskis un Oskars Ernšteins, savā laukumā uzņem Milānas «EA7 Emporio Armani» no Itālijas.

Sezonas pirmajā mačā «Dariššafaka Doguš» ar 73:70 pārspēja Belgradas «Crvena Zvezda» vienību no Serbijas.

Šajā sezonā ULEB Eirolīgā piedalās 16 komandas jeb par astoņām mazāk nekā iepriekšējā sezonā. Pamatturnīrā komandas divos apļos tiksies katra ar katru, aizvadot pa 30 spēlēm, bet izslēgšanas spēlēs iekļūs astoņas labākās vienības.

Aizvadītajā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva tieši Maskavas CSKA komanda, kas finālā uzvarēja Stambulas «Fenerbahce» basketbolistus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu