«Valmiera»/ORDO dueļa ar «Ventspili» priekšvakarā papildina komandas sastāvu ar pretinieku bijušo spēlētāju Pitsu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bkventspils.lv

Latvijas čempione basketbolā «Valmiera»/ORDO pirms sestdien gaidāmās «OlyBet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēles ar «Ventspili» papildinājusi sastāvu ar amerikāņu aizsargu Demjeru Pitsu, kurš iepriekšējā sezonā pārstāvēja ventspilnieku krāsas.

Pašlaik 26 gadus vecais basketbolists «Ventspilij» pievienojās tieši pirms gada. LBL Pitss kopumā 39 spēlēs vidēji 23 laukumā pavadītās minūtēs guva 10,3 punktus un izdarīja 3,6 rezultatīvas piespēles. Savukārt FIBA Eiropas kausā Pitss bija komandas trešais rezultatīvākais spēlētājs, 14 spēlēs laukumā pavadot nepilnu 21 minūti, kurās vidēji gūti 8,7 punkti un izdarīta 3,1 rezultatīva piespēle.

«Jau ilgāku laiku bijām pamata saspēles vadītāja meklējumos un esam gandarīti, ka tādu esam atraduši Pitsa personā. Viņš ir mums zināms spēlētājs, turklāt, kas nav mazsvarīgi, viņam ir zināma gan valsts, uz kuru dodas spēlēt, gan Latvijas basketbols. Kas attiecas uz pirmā un otrā numura pozīcijas spēlētājiem, tad Ovīdijam Varanauskam pārbaudes laiks noslēdzas nākamnedēļ, savukārt Kārsons Pjurifojs pagājušajā nedēļā diemžēl guva savainojumu, kura ārstēšana prasīs ilgāku laiku,» klubs citē komandas ģenerālmenedžeri Mārtiņu Bērziņu.

No 2008. līdz 2013.gadam Pitss cīnījās Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā, aizvadot 123 spēles, no kurām 113 tika sāktas sākumsastāvā. Vidēji Pitss laukumā pavadīja vairāk nekā 30 minūtes, to laikā gūstot 12,6 punktus un veicot 4,2 rezultatīvas piespēles.

Turpinājumā ASV basketbolists spēlēja Islandē, kur kļuva par visu laiku rezultatīvāko čempionāta spēlētāju, vidēji tiekot pie 33,5 punktiem, Turcijā un Itālijā, kur pavadīja 2014./2015.gada sezonu.

Amerikāņu leģionārs valmieriešu rindās varētu debitēt jau rītdienas mačā pret «Ventspili». Spēle Vidzemes Olimpiskajā centrā sāksies plkst.18.30.

«Valmiera»/ORDO šosezon LBL četrās spēlēs guvusi divas uzvaras, kas dod ceturto vietu turnīra tabulā, bet līdere «Ventspils» uzvarējusi visos sešos aizvadītajos mačos.

Aizvadītajā sezonā «Valmiera»/ORDO finālsērijā sīvā cīņā ar 4-3 uzvarēja un no valsts čempionu troņa gāza «VEF Rīga» komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu