Bertāns iemet piecus punktus ULEB Eirolīgas spēlē Kazaņā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Basketbola savienība

Latvijas basketbolists Dairis Bertāns otrdien guva piecus punktus ULEB Eirolīgas spēlē, palīdzot Stambulas «Dariššafaka Doguš» komandai, ko trenē Deivids Blats ar asistentiem Ainaru Bagatski un Oskaru Ernšteinu, ar rezultātu 94:87 (28:29, 18:18, 19:12, 29:28) viesos pieveikt Krievijas vienību Kazaņas «Unics».

Mača pirmos 12 punktus iemeta «Unics», tomēr līdz pirmās ceturtdaļas beigām viesi izlīdzināja spēli. Otrā ceturtdaļa aizritēja punkts punktā, bet trešajā jau «Dariššafaka Doguš» veica nelielu izrāvienu, iegūstot septiņu punktu pārsvaru. Ceturtās ceturtdaļas sākumā viesi nostabilizējās aptuveni desmit punktu vadībā un noveda dueli līdz uzvarai.

Bertāns šajā spēlē laukumā bija 19 minūtes un 59 sekundes, kuru laikā iemeta vienīgo izpildīto divpunktu raidījumu un vienu no četriem tālmetieniem.

Tāpat latviešu basketbolists veica divas rezultatīvas piespēles un izprovocēja divus noteikumu pārkāpumus, kas ļāva tikt pie četriem efektivitātes punktiem.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 22 punktiem bija Bredlijs Vanameikers, bet 18 punktus sameta Džeimss Andersons.

Kamēr «Unics» rindās ar 22 punktiem izcēlās Kīts Lengfords, bet bijušais «VEF Rīgas» centrs Artjoms Parahovskis guva 17 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un izprovocēja sešus pārkāpumus, kļūstot par mača vērtīgāko spēlētāju.

Viens no šī mača tiesnešiem bija arī Oļegs Latiševs.

Pirmajās trijās turnīra kārtās «Dariššafaka Doguš» komanda izcīnījusi divas uzvaras, bet Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Vācijas čempione Bambergas «Brose» guvusi vienu uzvaru divos mačos un nākamajā cīņā trešdien uzņems Grieķijas komandu Atēnu «Panathinaikos Superfoods».

Pēc tam ceturtā kārta tiks izspēlēta jau ceturtdien un piektdien.

Šajā sezonā ULEB Eirolīgā piedalās 16 komandas jeb par astoņām mazāk nekā iepriekšējā sezonā. Pamatturnīrā komandas divos apļos tiksies katra ar katru, aizvadot pa 30 spēlēm, bet izslēgšanas spēlēs iekļūs astoņas labākās vienības.

Aizvadītajā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Maskavas CSKA komanda, kas finālā uzvarēja Stambulas «Fenerbahce» basketbolistus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu