Dairim Betānam četri punkti un mazs spēles laiks Eirolīgas spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Latvijas izlases basketbolists Dairis Bertāns ceturtdien guva četrus punktus, taču nospēlēja tikai nepilnas sešas minūtes Stambulas «Dariššafaka Doguš» komandas, ko trenē Deivids Blats ar asistentiem Ainaru Bagatski un Oskaru Ernšteinu, zaudētā ULEB Eirolīgas spēlē.

«Dariššafaka Doguš» savā laukumā ar 79:84 (20:13, 26:22, 19:23, 14:26) zaudēja citam Stambulas klubam «Anadolu Efes», ciešot otro neveiksmi četros mačos.

Bertāns spēlēja piecas minūtes un 21 sekundi, lielāko daļu no šī laika laukumā pavadot pirmajā ceturtdaļā. Viņš trāpīja vienīgo divpunktu metienu un realizēja abus soda metienus. Tāpat latvietis izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva divas kļūdas un izprovocēja divus pretinieku pārkāpumus, kas viņam deva piecus efektivitātes koeficienta punktus.

«Dariššafaka Doguš» līdz pēdējai ceturtdaļai bija labāka, pēc puslaika esot vadībā ar 46:35, bet pirms pēdējā cīņas nogriežņa saglabājot septiņu punktu pārsvaru. Tomēr «Anadolu Efes» pašās spēles beigās spēja izlīdzināt rezultātu. Tiesa, vēl minūti pirms beigām punkta pārsvars (79:78) bija mājiniekiem, tomēr beigas labāk nospēlēja «Anadolu Efes», kuriem trīs punktus guva Braiss Kotons.

«Daruššafaka Doguš» komandā rezultatīvākais ar 13 punktiem bija Skotijs Vilbekins, bet uzvarētājiem Dešons Tomass sameta 17 punktus.

Tikmēr citā spēlē pašreizējā ULEB Eirolīgas čempione Maskavas CSKA savā laukumā ar 98:80 (23:20, 24:23, 21:12, 30:25) uzvarēja citu Krievijas klubu Kazaņas «Unics», tiekot pie ceturtās uzvaras četros mačos.

CSKA labā Milošs Teodosičs guva 16 punktus un atdeva desmit rezultatīvas piespēles. Savukārt Kazaņas klubā teicamu spēli aizvadīja Kīts Lengfords, taču viņa 36 gūtie punkti neglāba «Unics» no zaudējuma.

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā CSKA ir četras uzvaras, bet cita pērnā gada fināliste Stambulas «Fenerbahce» ir tikusi pie trīs panākumiem tikpat mačos.

«Dariššafaka Doguš» ar diviem panākumiem ir devītā, savukārt Jāņa Strēlnieka Bambergas «Brose», kas ir aizvadījusi trīs spēles, ar vienu uzvaru atrodama desmitajā pozīcijā.

Šajā sezonā ULEB Eirolīgā piedalās 16 komandas jeb par astoņām mazāk nekā iepriekšējā sezonā. Pamatturnīrā komandas divos apļos tiksies katra ar katru, aizvadot pa 30 spēlēm, bet izslēgšanas spēlēs iekļūs astoņas labākās vienības.

Aizvadītajā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Maskavas CSKA komanda, kas finālā uzvarēja Stambulas «Fenerbahce» basketbolistus.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu