«Heat» pirms mača ar Losandželosas «Lakers» iemūžinās Šakila O'Nīla numuru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami «Heat» decembrī pie savas arēnas griestiem iemūžinās leģendārā centra Šakila O'Nīla numuru.

O'Nīla 32.numura iemūžināšana notiks 22.decembra NBA regulārā čempionāta mačā pret Losandželosas «Lakers», kur savulaik šis basketbolists izcīnīja trīs NBA čempiona titulus.

Līdz ar to Maiami klubā vairs neviens basketbolists nevarēs spēlēt ar 32.numuru.

O'Nīls savu karjeru noslēdza 2011.gadā, kad pasaules spēcīgākajā basketbola līgā bija aizvadījis 19 sezonas un ticis pie četriem čempiona tituliem. Viņš kļūs par trešo basketbolistu Maiami kluba vēsturē, kura krekls tiks iemūžināts, - iepriekš šādu godu izpelnījušies arī Alonso Mornings un Tims Hārdevejs.

«Heat» tādējādi kļūs par otro komandu, kas iemūžinājusi O'Nīla kreklu. Iepriekš to paveica Losandželosas «Lakers», kuras sastāvā basketbolists spēlēja ar 34.numuru.

Zīmīgi, ka «Heat» ir iemūžinājuši arī Maikla Džordana 23.numuru, lai gan basketbolists šajā komandā nekad nav spēlējis.

Tieši O'Nīls un tobrīd gados jaunais Dveins Veids 2006.gadā aizveda «Heat» līdz pirmajam tās NBA čempionu titulam, bet kopumā viņš šajā vienībā nospēlēja tikai trīsarpus sezonas. Pieredzējušais centra spēlētājs Maiami klubam pievienojās 2004.gada vasarā, kad pameta «Lakers» komandu, kur aizvadīja daudz spožu brīžu, tiekot pie trim čempiontituliem.

Ar «Heat» komandu izcīnītais čempiona tituls O'Nīlam bija pēdējā šāda veida trofeja viņa karjerā.

Karjeras laikā O'Nīls trīs reizes tika nosaukts par NBA finālsērijas vērtīgāko basketbolistu, turklāt 15 reizes iekļuva Visu zvaigžņu spēles sastāvā.

Basketbolista karjeru O'Nīls noslēdza 2011.gadā, bet, spēlējot pasaules spēcīgākajā basketbola līgā, viņš pārstāvēja arī Orlando «Magic», Fīniksas «Suns», Klīvlendas «Cavaliers» un Bostonas «Celtics» komandas.

Kopā ar ASV izlasi O'Nīls 1996.gadā triumfēja Atlantas olimpiskajās spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu