«Latvijas Universitātes» basketbolisti pagarinājumā pārspēj «Jēkabpili»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Šīs sezonas pastarīte «Latvijas Universitāte» (LU) svētdien «OlyBet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 78:71 (27:20, 15:21, 15:14, 11:13, 10:3) pagarinājumā pieveica «Jēkabpili», tiekot pie savas otrās uzvaras sezonā.

LU rindās ar 15 punktiem šajā mačā izcēlās vienības kapteinis Harijs Rubenis, kamēr 12 punktus pievienoja Renārs Birkāns. Savukārt «Jēkabpils» komandu no zaudējuma neglāba Roberta Stumbra 21 punkts un 16 atlēkušās bumbas, bet desmit punktus pievienoja Renārs Magone.

Pats spēles ievads aizritēja līdzvērtīgā cīņā, bet pirmās ceturtdaļas otrā pusē LU basketbolisti ieguva septiņu punktu pārsvaru, bet pirmās mača desmit minūtes noslēdza ar 27:20. Jēkabpils vienība gan otro ceturtdaļu uzsāka vareni un veica 11:0 izrāvienu, kas ļāva pārņemt vadību, bet lielajā pārtraukumā ar viena punkta pārsvaru devās LU - 42:41.

Lai gan trešajā ceturksnī universitātes komandai izdevās atkal iegūt dažu punktu pārsvaru, «Jēkabpils» mājiniekus pārāk tālu neatlaida un duelis kopumā ritēja punkts punktā. 54 sekundes pirms pamatlaika beigām Linards Jaunzems ar divpunktu metienu panāca LU vienībai trīs punktu pārsvaru (68:65), bet 13 sekundes pirms beigām pieredzējušais Rinalds Sirsniņš iemeta tālmetienu un panāca izlīdzinājumu.

Līdz ar to LU bija tiesības uz pēdējo uzbrukumu, taču tā vietā Edgars Lasenbergs pieļāva kļūdu, kas noslēdzošajā sekundē deva iespēju uzbrukt viesiem, bet Sirsniņa trīspunktnieks bija neprecīzs. Tādējādi šīs spēles uzvarētājs bija jānoskaidro papildlaikā, kura ievadā LU guva astoņus punktus pēc kārtas. Tas arī bija izšķirošais punkts šajā duelī, kurā universitātes vienībai izdevās tikt pie otrā panākuma šajā sezonā.

Zīmīgi, ka pirms tam vienīgo uzvaru LU arī guva pagarinājumā, kad 30.oktobrī savā laukumā ar 77:72 tika pārspēta «Ogre»/«Kumho Tyre».

Studenti šosezon 11 spēlēs izcīnījuši divas uzvaras, bet iepriekšējā mačā viņi ar 70:81 piekāpās «Liepāja»/«Triobet» basketbolistiem.

Savukārt Jēkabpils basketbolisti šosezon LBL tikuši pie piecām uzvarām desmit spēlēs, bet iepriekšējā mačā ar 84:77 tika uzveikti liepājnieki. Paralēli «Jēkabpils» startē arī «Triobet» Baltijas Basketbola līgā (BBL), kur sešās spēlēs gūtas piecas uzvaras, bet otrdien ar 90:87 tika uzveikta Tallinas TTU vienība.

Šī abām komandām bija otrā savstarpējā spēle šosezon. Pirms mēneša uzvaru ar 84:60 svinēja jēkabpilieši.

LBL kopvērtējumā līdere ir «VEF Rīga», kuras kontā ir sešas uzvaras sešās spēlēs, bet «Ventspils» 11 mačos tikusi pie desmit panākumiem. Trešajā vietā ar septiņām uzvarām 12 spēlēs stabili ir «Jūrmala»/«Fēnikss» vienība, kurai ar piecām uzvarām desmit spēlēs seko «Jēkabpils». Tikmēr «Valmiera»/ORDO un «Barons kvartāls» kontā ir piecas uzvaras 11 mačos.

Septītā ar trim panākumiem septiņos mačos ir «Valka»/«Valga» vienība, kamēr «Liepāja»/«Triobet» nu ir četras uzvaras 11 mačos, bet «Ogre»/«Kumho Tyre» rēķinā ir trīs uzvaras desmit dueļos, savukārt «Latvijas Universitāte» ir tikusi pie diviem panākumiem 11 spēlēs.

Jaunajā sezonā LBL čempionāts ieguvis sporta bāra «Olybet» vārdu, turklāt turnīrs tiek aizvadīts ar jaunām «Molten» ražojuma bumbām, kā arī pašlaik tiek veidots jauns ceļojošais čempionu kauss, kas tiks izmantots daudzus gadus. Līdzšinējā trofeja dosies uz basketbola muzeju sporta namā «Daugava».

LBL spēles šosezon trešdienās un sestdienās pārraida «Lattelecom» televīzijas kanāls «Best4Sport».

Turnīrā startē desmit komandas, kas ir par vienu mazāk nekā pērn, jo dalībnieku vidū vairs nav «Jelgavas» kluba.

«VEF Rīga», kas spēlēs arī VTB Vienotajā līgā, un «Valka»/«Valga», kas piedalīsies arī Igaunijas čempionātā, LBL pamatturnīrā spēlēs divus apļus, aizvadot pa 18 spēlēm katra, bet astoņas citas komandas - arī FIBA Čempionu līgas dalībniece «Ventspils» - savā starpā spēlēs četrus apļus, katrai no šīm komandām aizvadot pa 32 spēlēm.

LBL pamatturnīrs ilgs līdz aprīļa vidum. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, bet Latvijas čempioni tiks uzzināti ne vēlāk kā līdz maija beigām.

LBL čempionātā valsts labākās vīriešu basketbola komandas piedalās kopš 1992.gada. Aizvadītajās 25 sezonās deviņas reizes čempionu titulu izcīnījusi «Ventspils», astoņas reizes «Brocēni», četras «VEF Rīga», divas «Barons», pa vienai «ASK Rīga» un «Valmiera»/ORDO.

Aizvadītajā sezonā «Valmiera»/ORDO finālsērijā sīvā cīņā ar 4-3 uzvarēja un no valsts čempionu troņa gāza «VEF Rīga» komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu