Porziņģis slavē teicamu spēli aizvadījušo komandas biedru O'Kvinu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis piektdien pēc gūtās uzvaras Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā pret Minesotas «Timberwolves» slavēja teicamu spēli aizvadījušo komandas biedru Kailu O'Kvinu, kurš izcēlās ar «double-double».

Ņujorkas «Knicks» piektdien savā laukumā guva uzvaru ar rezultātu 118:114 (30:21, 32:31, 36:36, 20:26), otro reizi trīs dienu laikā Minesotas komandai sagādājot zaudējumu.

Porziņģis šoreiz nebija tik rezultatīvs kā ierasts, gūstot 11 punktus, toties centrs O'Kvins izcēlās ar 20 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām zem groziem.

«Kails (O'Kvins) spēlēja teicami, jo pēc neveiksmīgiem metieniem deva mums ļoti daudz otro iespēju,» pēc mača partneri uzteica Porziņģis, kuram šis mačs kļuva par otro mazrezultatīvāko spēli šajā sezonā. Tiesa, latvietis nospēlēja 40 minūtes, kas bija pārliecinoši ilgākais laiks komandā.

Zīmīgi, ka mača beigu daļā Porziņģis neiemeta svarīgu soda metienu, taču atlēkušo bumbu pie pretinieku groza izcīnīja tieši O'Kvins, kurš pēc tam arī guva divus punktus, tobrīd izvirzot «Knicks» vadībā ar 103:102. «Tajā brīdī Kails izglāba manu pakaļu,» lakonisks par šo epizodi bija Porziņģis.

«Knicks» šajā spēlē nevarēja palīdzēt traumu guvušais pamatcentrs Žoakims Noā, taču O'Kvins viņu sekmīgi aizstāja.

Vienu no mača varoņiem uzteica arī komandas galvenais treneris Džefs Hornačeks. «Kails mača izskaņā izcīnīja ļoti svarīgas atlēkušās bumbas, kas ļāva mums nosargāt pārsvaru. Viņš aizvadīja lielisku spēli,» bilda treneris.

Savukārt pats O'Kvins pēc mača savu sniegumu neizcēla. «Tāda ir komandas būtība, ja viens spēlētājs izkrīt, tad ir cits, kurš stājas viņa vietā. Šodien daudzi nospēlēja ļoti labi. Neslēpšu, ka pēc šāda panākuma ir ļoti patīkama sajūta, kuru man patīk izbaudīt vēl un vēl,» gandarīts bija centra spēlētājs.

Tikmēr viens no «Knicks» līderiem Deriks Rouzs, kurš šajā mačā sameta 24 punktus, uzsvēra, ka komanda joprojām progresē.

«Mēs joprojām esam meklējumos, cenšoties tikt skaidrībā, kas mēs esam kā komanda. Joprojām ar katru spēli uzlabojam savu sniegumu,» sacīja Rouzs.

Komandas tikās arī divas dienas iepriekš, kad Porziņģis sameta 29 punktus, bet «Knicks» uzvarēja ar 106:104.

«Knicks» komanda ar desmit uzvarām 19 mačos pakāpusies uz septīto vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, kamēr «Timberwolves» ar pieciem panākumiem ir Rietumu konferences priekšpēdējā, 14.pozīcijā.

Porziņģis šosezon 19 spēlēs vidēji mačā ir guvis 20,8 punktus un izcīnījis 7,1 atlēkušo bumbu.

Nākamajā spēlē «Knicks» svētdien uzņems Sakramento «Kings».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu