Bertāns atkal nosūtīts uz Sanantonio «Spurs» fārmklubu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Sanantonio «Spurs» otro reizi šosezon spēļu prakses iegūšanas nolūkā nosūtījis latvieti Dāvi Bertānu uz komandas fārmklubu NBA Attīstības līgā Ostinas «Spurs», vēsta vienība.

Paredzams, ka sestdien Bertāns piedalīsies Ostinas «Spurs» spēlē, kurā tiks uzņemta Soltleiksitijas «Stars» vienība.

Iepriekš Bertāns uz Ostinas komandu tika nosūtīts 13.novembrī. Toreiz viņš iemeta 22 punktus 36 minūšu laikā un jau nākamajā dienā atkal tika atsaukts uz NBA komandu.

Šosezon NBA Bertāns 16 spēlēs vidēji laukumā bijis 11,6 minūtes, kuru laikā guvis 3,8 punktus un savācis 1,2 atlēkušās bumbas.

Tiesa, piektdien, kad «Spurs» komanda savā laukumā grūtā cīņā ar rezultātu 107:105 uzveica Vašingtonas «Wizards», Bertāns palika uz rezervistu soliņa. Zīmīgi, ka iepriekšējo reizi latvietis laukumā neizgāja 12.novembrī un arī toreiz dienu vēlāk tika nosūtīts uz fārmklubu.

Sanantonio vienība periodiski nosūta kluba jaunos spēlētājus uz Attīstības līgas komandu, pēc tam tos atgriežot atpakaļ vienībā.

Sanantonio «Spurs» ar 16 uzvarām 20 spēlēs ieņem otro vietu Rietumu konferencē.

Savukārt Attīstības līgā Ostinas «Spurs» ar četriem panākumiem septiņos mačos ir Dienvidrietumu divīzijas piektajā pozīcijā.

Turpinājumā Sanantonio «Spurs» komandai gaidāma trīs izbraukuma spēļu sērija, pirmajā no šīm cīņām pirmdien spēkojoties ar Milvoki «Bucks».

Pašlaik 24 gadus vecais rūjienietis Bertāns «Spurs» rindām pievienojās pēc tam, kad divus gadus bija pavadījis Spānijas augstākās līgas (ACB) komandā Vitorijas «Laboral Kutxa».

Sanantonio klubs tiesības uz Bertānu ieguva 2011.gada NBA draftā, kad viņu sākotnēji otrajā kārtā ar 42.numuru izvēlējās Indiānas «Pacers», kas gan šo spēlētāju uzreiz aizmainīja uz «Spurs». Zīmīgi, ka šajā maiņas darījumā tika iekļauts arī togad draftētais Kavai Lenards, kurš šobrīd ir viens no Sanantonio kluba līderiem, turklāt tika nosaukts par 2014.gada NBA finālsērijas vērtīgāko basketbolistu, aizvedot vienību līdz čempiontitulam.

Bertāns karjeras laikā divas reizes atguvies no ceļgala krustenisko saišu plīsuma, turklāt abas reizes viņš ārstējies tieši pie «Spurs» speciālistiem. Tiek lēsts, ka Bertāns ar «Spurs» noslēdzis divu gadu līgumu par kopējo summu divi miljoni dolāru (1,83 miljoni eiro).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu