Bagatskis: Mums ir divi lieliski, jauni un ambiciozi basketbolisti NBA

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis savas vadītās izlases spēlētājos novērojis nopietnu attieksmi pret darbu nacionālajā komandā. Ja Latvijas valstsvienības sastāvā 2017. gada Eiropas čempionātā ierindā būs visi labākie spēlētāji, komanda var sasniegt lielas lietas, uzskata treneris.

«Tas, ka Krievija un Turcija pēdējos divos Eiropas čempionātos ierindojās aiz mums, neko nenozīmē,» FIBA mājas lapā citēts Latvijas nacionālās komandas galvenais treneris.

Latvijas izlasei 2017. gada Eiropas čempionātā vienā apakšgrupā būs jātiekas ar Serbiju, Turciju, Krieviju, Beļģiju un Lielbritāniju. D grupas spēles tika aizvadītas Stambulā, kur šobrīd strādā Bagatskis, kopā ar pazīstamo Deividu Blatu trenējot Daira Bertāna pārstāvēto «Dariššafaka Doguš» vienību.

«Man rūp lietas, kuras varu mainīt un kuras varu kontrolēt. Negrasos tērēt laiku, uztraucoties par to, ar ko mums jāspēlē vienā grupā,» teica Bagatskis.

Latvijas valstsvienība apakšgrupas mačus aizvadīs «Sinan Erdem Dome» arēnā, kas basketbola spēlē var uzņemt pat 16 000 skatītāju.

«Nav noslēpums, visi zina, kas Eiropas basketbola kartē ir Serbijas, Krievijas un Turcijas izlases,» norādīja Bagatskis. «Turcija būs sacensību mājiniece un savas lielākās uzvaras izcīnījusi tieši Stambulā. Kā Krievijas, tā Turcijas valstsvienības vēlēsies parādīt, kas tās ir par komandām. No abām izlasēm gaidu labāko sniegumu.»

«Mani uztrauc, kā turnīram sagatavosimies mēs, kā spēlēsim un kādi spēlētāji būs mūsu rīcībā. Ja vēlies kaut ko uzvarēt, ja vēlies paveikt lielas lietas, tad nedrīkst uztraukties par pretiniekiem, ar kuriem jātiekas.

Mēs varam būt patiesi spēcīga komanda, ja ierindā būs visi labākie spēlētāji, taču runa nav par uzvārdiem, bet gan puišiem, kuri to vēlas visvairāk un kuri ir gatavi smagai cīņai,» sacīja Bagatskis.

Iepriekšējā vasarā Latvijas izlasei nācās iztikt bez diviem potenciālajiem līderiem Kristapa Porziņģa un Dāvja Bertāna, kuri šosezon spēlē Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionātā.

«Mums ir Dairis Bertāns un Jānis Strēlnieks, mums ir divi lieliski, jauni un ambīciju pilni spēlētāji NBA, mums ir daudzsološa jaunā paaudze un vairāki pieredzes bagāti spēlētāji,» teica treneris. «Sešu gadu laikā, kopš esmu nacionālās komandas galvenais treneris, man patīk spēlētāju attieksme. Viņi grib apliecināt to, cik ļoti vēlas spēlēt nacionālajā komandā, un tas treneriem ir svarīgs moments. Basketbolisti apzinās, ka cīnās par savu valsti, spēlē par Latviju, nevis naudas dēļ.

Nav šaubu, ka basketbols šobrīd Latvijā ir sporta veids numur viens.»

Eiropas čempionāts no 31. augusta līdz 17. septembrim risināsies četrās valstīs. Bez Turcijas to rīkos arī Somija, Izraēla un Rumānija.

«Zinu, ka ir komandas, kuras ir priecīgas, uzzinot, ka jāspēlē ar mums, jo tās mūsu spēku novērtē uz papīra. 2015. gadā mēs izcīnījām astoto vietu, 2013. gadā ieņēmām 11. pozīciju, jo zaudējām pēdējā mačā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Dažreiz komandas uz papīra izskatās citādāk,» pastāstīja Bagatskis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu