Bertāns aizstāv komandas biedru un tiek izraidīts no NBA spēles

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns, pēc vienas no epizodēm saņēmis divas tehniskās piezīmes, pirmdien tika izraidīs no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēles, kamēr viņa pārstāvētā Sanantonio «Spurs» komanda izbraukumā ar 97:96 (26:24, 9:24, 36:25, 26:23) grūtā cīņā pārspēja Milvoki «Bucks».

Tādējādi «Spurs» komanda šosezon uzvarējusi visās 12 izbraukuma spēlēs, kamēr savā laukumā deviņos mačos ciesti četri zaudējumi.

Bertāns no spēles tika izraidīs trešās ceturtdaļas priekšpēdējā minūtē, kad, aizstāvot savu komandas biedru Džonatanu Simonsu, pagrūda «Bucks» basketbolistu Gregu Monro. Pēcāk asumos iesaistījās arī citi spēlētāji, turklāt uzskatāmi agresīvs bija cits Milvoki vienības basketbolists Maikls Bīslijs. Turpinājumā tiesneši nolēma Bertānam un Bīslijam piešķirt pa divām tehniskajām piezīmēm, kas nozīmēja, ka abiem spēle bija beigusies un jādodas uz ģērbtuvēm.

Latviešu basketbolists šajā mačā laukumā kopumā pavadīja astoņas minūtes, kuru laikā guva vienu punktu. Neviens no trim Bertāna tālmetieniem nebija precīzs, taču viņš iemeta vienu no diviem «sodiņiem», izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, veica vienu rezultatīvu piezīmi, pieļāva vienu kļūdu un nopelnīja četras piezīmes.

«Spurs» sastāvā ar 21 punktu un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Kavai Lenards, kamēr 18 punktus un deviņas bumbas zem groziem pievienoja Lemarkuss Oldridžs.

Tikmēr «Bucks» rindās 23 punktus sameta Džabari Pārkers, bet 22 punkti un 11 atlēkušās bumbas Grieķijas basketbolistam Jannim Adetokunbo.

Lai gan pirmā ceturtdaļa starp abām vienībām aizritēja punkts punktā, «Bucks» otrā ceturkšņa sākumā veica 10:0 izrāvienu un panāca 11 punktu starpību (39:28). Bertāns tikmēr spēlē iesaistījās, kad līdz pirmā puslaika beigām bija atlikušas piecas minūtes un 40 sekundes. Latvietis pēc tam netrāpīja divus tālmetienus, turklāt īsā laikā viņš nopelnīja arī divas piezīmes. Savukārt otrā ceturkšņa noslēgumā jau pret Latvijas basketbolistu tika pārkāpti noteikumi, kas ļāva iemest vienu no diviem soda metieniem.

Pēc Bertāna nākšanas laikā spēles gaita nemainījās, bet «Spurs» pirmo puslaiku noslēdza ar 13 punktu deficītu (35:48).

Latvijas basketbolists pēc tam laukumā atgriezās trešās ceturtdaļas devītajā minūtē. Otro puslaiku vienības bija uzsākušas līdzvērtīgi, kas «Spurs» vienībai neļāva samazināt atpalicību no pretiniekiem, bet tai tieši trešās ceturtdaļas beigu daļā izdevās lauzt dueļa gaitu un pietuvoties zem desmit punktiem.

Pēc nākšanas laukumā, nomainot pieredzējušo spāni Po Gasolu, Bertāns izcēlās ar skaitu «alley-oop» piespēli Deveinam Dedmonam un vēl vienu neprecīzu trīspunktnieku, bet pēc tam sekoja incidents, kā rezultātā latvietim mačs bija beidzies.

Tikmēr dueļa izskaņa aizritēja ļoti spraigā cīņā. Sākoties pamatlaika noslēdzošajai minūtei, «Spurs» atradās iedzinējos ar vienu punktu (95:96), bet uzvaras grozu 21,2 sekundes pirms beigām guva Oldridžs. Lai gan šo metienu nobloķēja «Bucks» zvaigzne Adetokunbo, tas tika izdarīts mirkli par vēlu, tāpēc tiesneši grozu ieskaitīja. Tas pēcāk izšķīra šīs spēles likteni.

Nākamo spēli «Spurs» aizvadīs jau otrdien, kad izbraukumā spēkosies ar Minesotas «Timberwolves».

Sanantonio «Spurs» ar 17 uzvarām 21 spēlē ieņem otro vietu Rietumu konferencē, kamēr «Bucks» ar desmit panākumiem 19 mačos ir septītie Austrumos.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Bertāns nupat atgriezās no NBA Attīstības līgas komandas Ostinas «Spurs», kur spēļu prakses atgūšanas nolūkos aizvadīja vienu maču un guva desmit punktus.

Pašlaik 24 gadus vecais rūjienietis Bertāns «Spurs» rindām pievienojās pēc tam, kad divus gadus bija pavadījis Spānijas augstākās līgas (ACB) komandā Vitorijas «Laboral Kutxa».

Sanantonio klubs tiesības uz Bertānu ieguva 2011.gada NBA draftā, kad viņu sākotnēji otrajā kārtā ar 42.numuru izvēlējās Indiānas «Pacers», kas gan šo spēlētāju uzreiz aizmainīja uz «Spurs». Zīmīgi, ka šajā maiņas darījumā tika iekļauts arī togad draftētais Kavai Lenards, kurš šobrīd ir viens no Sanantonio kluba līderiem, turklāt tika nosaukts par 2014.gada NBA finālsērijas vērtīgāko basketbolistu, aizvedot vienību līdz čempiontitulam.

Bertāns karjeras laikā divas reizes atguvies no ceļgala krustenisko saišu plīsuma, turklāt abas reizes viņš ārstējies tieši pie «Spurs» speciālistiem. Tiek lēsts, ka Bertāns ar «Spurs» noslēdzis divu gadu līgumu par kopējo summu divi miljoni dolāru (1,83 miljoni eiro).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu