Porziņģis: Pirms saķeršanās jau bijām «apmainījušies laipnībām»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Basketbols ir agresīva spēle, tāpēc ik pa laikam gadās tādi brīži, kādi Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā bija starp vietējo Fīniksas «Suns» un latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvēto Ņujorkas «Knicks», pēc dueļa sacīja Latvijas basketbolists.

«Knicks» otrdien ar rezultātu 111:113 (25:31, 23:25, 27:31, 28:16, 10:12) pagarinājumā zaudēja «Suns» basketbolistiem, bet Porziņģis šajā mačā iemeta 34 punktus, tostarp pēdējā pamatlaika sekundē netrāpīja uzvaru nesošu pustālo metienu.

«Mums bija daudz iespēju uzvarēt šo spēli, taču nerealizējām labus metienus. Arī pats neiemetu pāris reizes. Tas viss ir no svara. Tomēr fakts paliek fakts - zaudējām šo spēli. Tagad no tās ir kaut kas jāiemācās un jāturpina darbs,» teica Porziņģis, kurš pagarinājuma noslēgumā sešu piezīmju dēļ noraudzījās no malas.

Savukārt otrā puslaika sākumā Porziņģis saķērās ar «Suns» basketbolistu Markesi Krisu, kuru latvietis pirms neilga brīža bija bloķējis. Kriss pret Latvijas spēlētāju rupji pārkāpa noteikumus, nogāžot viņu uz grīdas, bet Porziņģis nepalika atbildi parādā un pagrūda pretinieku, tāpēc sākās asumi starp abu vienību basketbolistiem.

«Pirms šīs epizodes jau bijām «apmainījušies laipnībām». Abi spēlējām agresīvu basketbolu, bet viņš pret mani rupji pārkāpa noteikumus. Saniknojos un reaģēju,» epizodi atminas Porziņģis. «Tomēr viss ir kārtībā, spēlējam basketbolu, kas ir agresīva spēle. Mačos bieži esmu dusmīgs un ir reizes, kad sevi jānomierina. Tajā situācijā biju dusmīgs, tomēr, kad šī epizode bija galā, domāju tikai par to, kā realizēt soda metienus.»

Četri basketbolisti, arī Porziņģis, šajā situācijā saņēma pa tehniskajai piezīmei, bet latvietis pēc tam nodemonstrēja aukstasinību, jo realizēja divus soda metienus.

«Šādi incidenti notiek. Izskatījās, ka pēc tam Porziņģis bija uzvilcies, kas mums nāca tikai par labu,» teica «Knicks» galvenais treneris Džefs Hornačeks, kurš norādīja, ka «Knicks» basketbolisti šajā spēlē pieļāvuši daudz muļķīgu kļūdu.

Hornačeks savulaik vadīja tieši «Suns» komandu.

Porziņģis šosezon 25 spēlēs caurmērā iemetis 20,6 punktus un izcīnījis 7,7 atlēkušās bumbas, abos rādītājos būdams otrais labākais komandā.

«Knicks» ar 14 uzvarām 25 spēlēs ieņem ceturto vietu Austrumu konferencē, kamēr «Suns» ar astoņiem panākumiem 25 mačos ir 12.pozīcijā Rietumu konferencē.

«Knicks» aizvada līdzšinējā sezonā garāko izbraukuma spēļu sēriju, kuru sāka, piektdien ar 103:100 uzvarot Sakramento «Kings», bet svētdien ar 118:112 pieveicot Losandželosas «Lakers».

Nākamo maču «Knicks» aizvadīs ceturtdien, kad viesos tiksies ar NBA līderi Goldensteitas «Warriors», kas 2015.gadā kļuva par līgas čempioni, bet iepriekšējā sezonā spēlēja finālā. Savukārt piecu spēļu izbraukuma sēriju Ņujorkas klubs noslēgs sestdien pret Denveras «Nuggets» vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu