Timma ar 33 punktiem un «double-double» kaldina «Zeņit» uzvaru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Latvijas izlases basketbolists Jānis Timma trešdien aizvadīja savu rezultatīvāko spēli ULEB Eiropas kausa izcīņas karjerā, ar 33 punktu guvumu palīdzot Sanktpēterburgas «Zeņit» komandai gūt panākumu pirmā posma pēdējā spēlē, kamēr Rolanda Šmita pārstāvētā Fuenlavradas «Montakit» nodrošināja vietu nākamajā posmā.

Krievijas klubs savās mājās ar 82:72 (18:19, 16:25, 19:9, 29:19) pārspēja Malagas «Unicaja» no Spānijas.

Timma kļuva par «Zeņit» komandas varoni, jo nospēlētās 38 minūtēs un 13 sekundēs trāpīja piecus no sešiem divpunktu metieniem un septiņus no 17 tālmetieniem, kā arī realizēja abus «sodiņus».

Tāpat viņš izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, tiekot pie «double-double», kā arī izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, bloķējot divus metienus, pārtverot divas bumbas un pieļaujot trīs kļūdas. Viņš arī nopelnīja divas piezīmes un izprovocēja trīs pretinieku pārkāpumus, tiekot pie 36 efektivitātes rādītāja punktiem, kas viņam garantēs šīs kārtas vērtīgākā spēlētāja balvu.

«Zeņit» aizvadīja teicamu spēles otro pusi, jo pēc puslaika zaudēja ar 34:44, taču pirms pēdējās ceturtdaļas rezultāts jau bija neizšķirts 53:53. Timma pēdējā ceturtdaļā iemeta 15 punktus, tostarp trīs tālmetienus, ļaujot Sanktpēterburgas klubam pārņemt vadību un beigās svinēt uzvaru.

Vēl Ārons Raits un Raiens Tūlsons uzvarētājiem sameta pa 12 punktiem, bet «Unicaja» rindās Džamars Smits izcēlās ar 19 punktiem.

«Zeņit», kas jau pirms laba laika bija nodrošinājusi sev vietu otrajā posmā, C apakšgrupā izcīnīja sesto uzvaru astoņos mačos, kamēr tuvākajai sekotājai Minhenes «Bayern» ir pieci panākumi septiņos mačos.

Tikmēr Šmits trešdien iemeta sešus punktus, bet viņa pārstāvētā «Montakit» B apakšgrupas spēlē savā laukumā ar 81:70 (25:14, 19:21, 20:15, 17:20) pārspēja Lietuvas komandu Viļņas «Lietuvos Rytas».

Šmits šajā spēlē laukumā bija 26 minūtes un četras sekundes, kuru laikā iemeta divus no trim tālmetieniem, bet aizmeta garām piecus divpunktu metienus.

Tāpat viņam šajā mačā piecas atlēkušās bumbas, divas kļūdas, viens noteikumu pārkāpums, trīs izprovocētas piezīmes un trīs efektivitātes koeficienta punkti.

Uzvarētājiem rezultatīvākais bija pērnās sezonas Latvijas vicečempiones «VEF Rīga» bijušais basketbolists Fransisko Kruss, kurš iemeta 15 punktus, bet pretiniekiem ar 16 punktiem atzīmējās Korijs Fišers.

Ar četrām uzvarām astoņās spēlēs «Montakit» ieņēma otro pozīciju B apakšgrupā, nodrošinot vietu otrajā posmā.

Savukārt Anžejs Pasečņiks trešdien iemeta astoņus punktus, bet viņa pārstāvētā Spānijas komanda Grankanārijas «Herbalife» savā laukumā ar 87:75 (29:17, 17:23, 26:18, 15:17) pārspēja Skopjes «MZT Aerodrom» komandu.

Pasečņiks šajā spēlē laukumā bija 19 minūtes un 39 sekundes, kuru laikā iemeta četrus no septiņiem divpunktu metieniem, bet aizmeta garām vienu tālmetienu un visus četrus soda metienus.

Tāpat viņam trīs atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viens bloķēts metiens, divas kļūdas, divas piezīmes, divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi un divi efektivitātes koeficienta punkti.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Roiss O'Nīls, bet pretiniekiem 15 punktus sameta Jure Laličs.

Tikmēr citā spēlē A apakšgrupā Artūra Štālberga un Edmunda Valeiko trenētā «Ņižņij Novgorod», kura pirmdien atbrīvoja Latvijas basketbolistu Ingu Jakoviču, mājās ar 82:84 (12:24, 19:18, 20:24, 31:18) zaudēja Zagrebas «Cedevita» komandai.

«Herbalife» tika pie septiņām uzvarām astoņos mačos, kamēr «Ņižņij Novgorod» ar četrām uzvarām grupā ieņēma trešo vietu.

Pēc pēdējās kārtas spēlēm noskaidrojās visas otrā posma apakšgrupu dalībnieces. E apakšgrupā latviešu pārstāvētās komandas «Montakit» un «Herbalife» spēkosies ar vēl vienu Spānijas komandu Mursijas UCAM un Krievijas klubu Krasnodaras «Lokomotiv-Kubaņ». Tikmēr Timmas «Zeņit» G apakšgrupā cīnīsies ar latviešu trenēto «Ņižņij Novgorod», «Lietuvos Rytas» un Izraēlas vienību Jeruzalemes «Hapoel Bank Yahav». F apakšgrupā Lietuvas vienība Panevēžas «Lietkabelis» tiksies ar diviem Vācijas klubiem Minhenes «Bayern» un Ulmas «Ratiopharm», kā arī Krievijas vienību Maskavas apgabala «Himki». Savukārt H apakšgrupā cīnīsies divas spāņu komandas «Valencia» un Malagas «Unicaja», Zagrebas «Cedevita» un Berlīnes «Alba».

ULEB Eiropas kausā pirmajā posmā 20 klubi bija sadalīti četrās apakšgrupās, pa pieciem katrā. Vienības savā starpā izspēlēja divu apļu turnīru, bet katras grupas četras labākās komandas kvalificējās «Top 16» kārtai, kurā tās sadalītas vēl četrās grupās. Pēc divu apļu cīņā katras grupas divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, kur, tāpat kā pusfinālā un finālā, uzvarētāji noskaidrosies sērijā līdz diviem panākumiem.

      KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
      Redaktors iesaka
      Nepalaid garām!
      Uz augšu