«Jēkabpils» basketbolisti otrajā puslaikā salauž «Ogre»/«Kumho Tyre» pretestību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lāsma Irša

«Jēkabpils» vienība «OlyBet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā trešdien savā laukumā ar 87:69 (21:19, 20:20, 22:15, 24:15) pieveica «Ogre»/«Kumho Tyre» komandu, nostiprināties kopvērtējuma ceturtajā pozīcijā.

«Jēkabpils» komandas sastāvā ar 18 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām atzīmējās Jurijs Aleksejevs, kamēr 17 punktus pievienoja Rinalds Sirsniņš. Savukārt Ogres vienībā 14 punktus sameta Rihards Zēbergs, bet ar 11 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Kārlis Apsītis.

Abas vienības aizvadīja līdzvērtīgu pirmo puslaiku, ko ar divu punktu pārsvaru noslēdza «Jēkabpils» - 41:39. Tomēr uzvaru mājinieki nodrošināja otrajā puslaikā. Lai arī tā ievadā duelis vēl ritēja punkts punktā, trešās ceturtdaļas izskaņā Jēkabpils vienība ar nelielu izrāvienu ieguva jau deviņu punktu pārsvaru (63:54).

Iesākto laukuma saimnieki turpināja arī noslēdzošajā ceturksnī, bet nedaudz vairāk kā trīs minūtes līdz pamatlaika beigām Jānis Antrops panāca jau 20 punktu pārsvaru (73:53), tādējādi izšķirot dueļa likteni.

Abas vienības savā starpā tikās otro reizi dažu dienu laikā, jo sestdien «Jēkabpils» viesos svinēja panākumu ar 85:63. Tāpat «Jēkabpils» komanda uzvarējusi arī abās vienību savstarpējās spēlēs «Triobet» Baltijas Basketbola līgas (BBL) ietvaros (86:82 un 76:71).

Kaut pirms tam iepriekšējās četrās LBL spēlēs bija gūta tikai viena uzvara, sestdienas panākums «Jēkabpils» basketbolistiem palīdzēja atgūt 50% uzvaru un zaudējumu bilanci LBL turnīrā. Tikmēr ogrēniešiem šis zaudējums sekoja 30.decembrī gūtajai sensacionālajai uzvarai pār «VEF Rīga». Trīs no piecām LBL šosezon gūtajām uzvarām «Ogre»/«Kumho Tyre» izcīnījusi pēdējos sešos mačos.

LBL kopvērtējuma līderpozīcijā ar 14 uzvarām 15 mačos ir Ventspils" komanda, kurai ar deviņām uzvarām desmit spēlēs seko "VEF Rīga". Sestdien abi Latvijas basketbola grandi pirmoreiz šosezon tiksies savā starpā.

Trešā ar deviņām uzvarām 16 mačos ir pagājušās sezonas čempione «Valmiera»/ORDO, kas bijusi labākā jau četrās LBL cīņās pēc kārtas, bet ar astoņiem panākumiem 15 spēlēs seko «Jēkabpils».

Piektā ar astoņiem panākumiem 17 mačos ir «Jūrmala»/«Fēnikss» komanda, kurai ar septiņām uzvarām 15 spēlēs seko «Barons kvartāls», bet septiņas uzvaras 16 cīņās ir «Liepāja»/«Triobet» komandai. «Ogre»/«Kumho Tyre» basketbolistiem piecas uzvaras 15 mačos dod astoto pozīciju, bet «Valka»/«Valga» komanda guvusi trīs uzvaras deviņos mačos, kamēr turnīra tabulu ar divām uzvarām 16 spēlēs noslēdz «Latvijas Universitāte».

Turnīrā startē desmit komandas, kas ir par vienu mazāk nekā pērn, jo dalībnieku vidū vairs nav «Jelgavas» kluba.

«VEF Rīga», kas spēlē arī VTB Vienotajā līgā, un «Valka»/«Valga», kas piedalās arī Igaunijas čempionātā, LBL pamatturnīrā spēlēs divus apļus, aizvadot pa 18 spēlēm katra, bet astoņas citas komandas - arī FIBA Čempionu līgas dalībniece «Ventspils» - savā starpā spēlēs četrus apļus, katrai no šīm komandām aizvadot pa 32 spēlēm.

LBL pamatturnīrs ilgs līdz aprīļa vidum. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, bet Latvijas čempioni tiks uzzināti ne vēlāk kā līdz maija beigām.

Aizvadītajā sezonā «Valmiera»/ORDO finālsērijā sīvā cīņā ar 4-3 uzvarēja un no valsts čempionu troņa gāza «VEF Rīga» komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu