Hornačeks: Porziņģis izskatās nedaudz noguris

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas «Knicks» galvenais treneris Džefs Hornačeks uzskata, ka vienības latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis izskatās nedaudz noguris, Ziemeļamerikas medijiem atklāja speciālists.

Porziņģis trešdien iemeta vien septiņus punktus, turklāt pēdējās sekundēs ar neprecīzu tālmetienu nenodrošināja «Knicks» komandai uzvaru. «Knicks» izbraukumā ar 97:98 (32:27, 20:20, 23:24, 22:27) pēdējās sekundēs atzina Filadelfijas «76ers» pārākumu.

Latvietis pēdējo reizi šajā spēlē iesaistījās pusminūti līdz pamatlaika beigām, «Knicks» vienībai esot vadībā ar 97:96. Taču minimālo pārsvaru Ņujorkas komanda nenosargāja, jo Porziņģa brīvais tālmetiens nesasniedza pat stīpu.

«Bija brīvs skats, un šķita, ka būs labs metiens. Tas lidoja taisni uz grozu. Vienkārši bija par īsu. Tas ir tikai netrāpīts metiens,» pēc spēles teica Porziņģis.

Pēc latvieša metiena bija atlikušas vien dažas sekundes un uzvaru līdz ar beigu signālu Filadelfijas komandai atnesa Tīdžejs Makkonels, kurš iemeta pustālo metienu.

«Viņam bija ļoti grūts metiens ar pagriezienu un atkāpjoties. Viņš bija spējīgs to realizēt. Es biju ļoti tuvu, bet viņš savu mērķi sasniedza. Protams, tas ir sirdi plosoši,» atzina liepājnieks.

Tāpat arī Hornačeks atzina, ka šis bija smags zaudējums.

«Ja bumba skar stīpu un izlido autā, var pieprasīt pārtraukumu, bet, ja tā paliek spēle, par to jācīnās un jāspēlē tālāk. Varbūt es Porziņģi nostādīju sliktā pozīcijā. Viņš pirms šī metiena kādas sešas minūtes nebija spēlē,» secināja Hornačeks.

Porziņģis pirms pāris nedēļām Ahilleja traumas dēļ izlaida trīs mačus. Iepriekšējos sešos mačos viņš realizējis 39,5% metienu no spēles.

«Manuprāt, viņš izskatās nedaudz noguris. Tie ir metieni neatraujoties no grīdas, kuriem nevajag lielu kāju piepūli. Nezinu, vai tā ir Ahilleja trauma, kas viņu nomāc, bet viņš man neko nav teicis,» skaidroja Hornačeks.

Tikmēr pats Porziņģis uzsvēra, ka nesenā trauma nedrīkst būt attaisnojums.

«Man jābūt gatavam doties laukumā. Ir grūti ieiet spēles ritmā un izpildīt svarīgu metienu. Tomēr man patīk tādi brīži. Ticu, ka šī spēle mani padarīs stiprāku,» atzīmēja latvietis.

«Knicks» komanda ar 17 uzvarām 39 spēlēs ieņem 11.pozīciju Austrumu konferences kopvērtējumā.

Nākamo maču «Knicks» basketbolisti aizvadīs jau ceturtdien, kad uzņems Čikāgas «Buls» vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu