Divi latvieši potenciāli šā gada NBA drafta pirmajā kārtā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe f64

Spānijā spēlējošie basketbolisti Anžejs Pasečņiks un Rodions Kurucs ir potenciālie divi latvieši, kurus 2017. gadā varētu izvēlēties Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā, turklāt pirmajā kārtā, vēsta «Draft Express».

Jaunākās «Draft Express» 2017. gada NBA drafta prognozes atjaunotas 16. janvārī. Abi Latvijas basketbolisti tajās figurē augstās pozīcijās, taču tas nebūt neliecina, ka šā brīža prognozes atbilst reālajai situācijai, kad notiks drafta ceremonija. Tuvojoties jauno spēlētāju izvēles dienai, tās vēl var būtiski mainīties un pavisam noteikti mainīsies.

18 gadus vecais Kurucs ikdienā pārstāv titulētā Barselonas «Lassa» dublieru komandu, kas spēlē Spānijā pēc spēka otrās līgas jeb «LEB Oro» čempionātā. Viņš ir viens no savas komandas līderiem.

Vidēji spēlē 203 centimetrus garais Kurucs gūst 8,9 punktus, savāc 2,5 atlēkušās bumbas zem groziem un veic 1,1 rezultatīvu piespēli partneriem.

Šobrīd viņa vārdam pretī «Draft Express» sastādītajā sarakstā atrodas NBA klubs Detroitas «Pistons», kas spēlētāju izraudzītos ar 13. numuru.

Cēsīs dzimušais Kurucs NBA skautu redzeslokā ir jau labu laiku. Pirms vairāk nekā gada vieglais uzbrucējs ar Barselonas «Lassa» noslēdza līgumu uz četriem gadiem. Iepriekš viņš pārstāvēja «VEF Rīga» komandu.

Starpsezonā Kurucs tika iesaistīts Barselonas galvenās komandas sastāvā. Vienā no pārbaudes spēlēm pret Andoras «MoraBanc» vienību (80:54) viņš «Lassa» sastāvā devās laukumā sākumsastāvā, nospēlēto 13 minūšu laikā izceļoties ar 12 gūtiem punktiem. Vēlāk viņš guva savainojumu un laukumā varēja atgriezties vien pēc divu mēnešu pauzes.

2014. gadā Kurucs bija viens no Latvijas U-16 izlases līderiem Eiropas čempionātā, kas toreiz risinājās Latvijā.

Kurucs ir apveltīts ar labu metiena tehniku, un pēdējā laikā viņš krietni uzlabojis savas caurgājiena prasmes.

21 gadu vecajam centra spēlētājam Anžejam Pasečņikam paredzēja līdzīgu karjeras attīstību kā Kristapam Porziņģim, kurš ir viens no Ņujorkas «Knicks» komandas līderiem. Taču 216 centimetrus slaidā Pasečņika karjera tik straujiem soļiem uz priekšu nevirzījās.

Vērīgāki basketbola draugi atcerēsies, ka 2013. gada U-18 Eiropas čempionātā Latvijā viņi ar Porziņģi tika dēvēti par «dvīņu torņu» tandēmu. Toreiz Pasečņiks tika iekļauts turnīra simboliskajā izlasē.

Pasečņiks ikdienā pārstāv Spānijas augstākās līgas (ACB) komandu Grankanārijas «Herbalife». Pēdējā laikā viņš izkarojis vairāk minūšu laukumā un demonstrē atzīstamu sniegumu.

Decembrī viņš ACB čempionātā pret «Lassa» komandu guva 18 punktus, sasniedzot savu rezultativitātes rekordu turnīrā.

Neilgi pēc tam Lietuvas mediji vēstīja, ka uz šo valsti Pasečņiku darbībā ULEB Eiropas kausa spēlē ar Panevēžas «Lietkabelis» devies skatīties čempiones Klīvlendas «Cavaliers» viceprezidents basketbola jautājumos Trents Redens.

Pasečņika vārdam pretī «Draft Express» sastādītajā sarakstā atrodas NBA klubs Jūtas «Jazz», kas latvieti izvēlētos ar 23. numuru.

Pasečņikam līgums ar «Herbalife» ir spēkā arī uz nākamo sezonu, taču tajā atrunāts punkts, ka kluba vadība pēc sezonas var izvērtēt: turpināt sadarbību vai ne.

2015. gadā Pasečņiks pieteicās NBA draftam, bet vēlāk dalību atsauca. Aizgājušajā gadā viņš draftam nepieteicās.

«Draft Express» jauno spēlētāju analīzi veic vairāk nekā 10 gadus un tiek uzskatīts par visai autoritatīvu avotu esošajai situācijai pasaules basketbolā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu