«Knicks» bez Porziņģa tiek pie uzvaras Bostonā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Aizvadītā gada Latvijas labākais sportists Kristaps Porziņģis trešdien izlaida jau ceturto Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēli pēc kārtas, bet viņa pārstāvētā Ņujorkas «Knicks» tika pie pēdējā laikā retas uzvaras, viesos ar 117:106 (31:34, 32:20, 25:29, 29:23) pārspējot Bostonas «Celtics» vienību.

Porziņģis nespēlē Ahilleja cīpslas traumas dēļ, iepriekšējo reizi laukumā dodoties pirms nedēļas. Vēl spēles dienas rītā pastāvēja iespēja, ka latvietis varētu doties laukumā, taču neilgi pirms mača klubs paziņoja, ka Porziņģis paliks malā, izlaižot ceturto maču pēc kārtas un septīto šajā sezonā. Arī pirmās trīs spēles gadu mijā Porziņģis izlaida Ahilleja traumas dēļ.

«Knicks» komandai šajā mačā nācās iztikt arī bez potītes traumu guvušā centra Žoakima Noā, kā arī aizsarga Lensa Tomasa, kurš arī ārstē savainojumu.

Uzvarētājiem ar 30 punktiem izcēlās Deriks Rouzs, kurš līdz ar to atkārtoja savu rezultativitātes rekordu «Knicks» kreklā. Rouzs izcīnīja arī desmit atlēkušās bumbas. Pa 17 punktiem sameta lietuvietis Mindaugs Kuzminsks, kurš laukumā devās sākumsastāvā, un Villijs Ernangomess, spānim izcīnot arī 11 atlēkušās bumbas, kamēr Karmelo Entonijs un Džastins Holidejs pievienoja pa 13 punktiem.

Savukārt «Celtics» komandas līderis Aizea Tomass izcēlās ar 39 punktiem, bet Džī Krovders pievienoja 21 punktu, taču tas neglāba Bostonas komandu no neveiksmes.

«Knicks» izcīnīja trešo uzvaru pēdējos desmit mačos, pārtraucot divu neveiksmju sēriju, bet «Celtics» šī bija vien otrā neveiksme pēdējās deviņās cīņās.

Spēles pirmajā ceturksnī nedaudz labāki bija «Celtics» basketbolisti, kuri pēc astoņām nospēlētām minūtēm bija vadībā ar 24:15, bet ceturtdaļas noslēgumā Bostonas klubs bija priekšā ar 34:31. Savukārt otrās ceturtdaļas beigās iniciatīva jau piederēja viesiem, kuri pēc Rouza un Karmelo Entonija precīziem uzbrukumiem spēja izvirzīties vadībā, bet atpūtā «Knicks» devās esot priekšā ar 63:54.

Otrā puslaika sākumā «Knicks» panāca arī 12 punktu pārsvaru, tomēr vēl vairāk atrauties nespēja, bet cīņas 33.minūtē Ņujorkas klubam vairs bija viena punkta pārsvars 80:79. Tomēr noķert pretiniekus «Celtics» vairāk neizdevās, jo beigu ceturtdaļā ņujorkieši veica vēl vienu izrāvienu, gūstot astoņus punktus pēc kārtas un panākot 105:96, beigās droši nosargājot pārsvaru un svinot uzvaru.

Ņujorkas komanda pēdējās 14 spēlēs ir uzvarējusi vien trīs reizes.

«Knicks» ar 19 panākumiem 43 spēlēs ieņem 11.pozīciju Austrumu konferences kopvērtējumā, tomēr astotā pozīcija ir tikai divu uzvaru attālumā. Savukārt «Celtics» ar 26 uzvarām 42 cīņās ir konferences trešajā vietā, kamēr pirmo vietu ar 29 panākumiem 40 mačos ieņem NBA čempione Klīvlendas «Cavaliers».

Savukārt visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 35 uzvarām ir Goldensteitas «Warriors», kamēr trīs panākumi mazāk ir Dāvja Bertāna pārstāvētajai Sanantonio «Spurs» komandai.

Pēc mača ar «Celtics» komandu «Knicks» ceturtdien cīnīsies ar vēl vienu tiešo konkurenti, uzņemot Vašingtonas «Wizards» basketbolistus, kuri Austrumu konferencē ir piektie, bet trešdien mājās ar 104:101 (30:24, 36:27, 17:26, 21:24) uzveica Memfisas «Grizzlies».

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu