Bertānam četri punkti uzvarā; Popovičs sabar tiesnesi un tiek izraidīts no zāles

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns ceturtdien guva četrus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, bet viņa pārstāvētā komanda Sanatonio «Spurs» savā laukumā ar 118:104 (28:23, 31:35, 33:23, 26:23) pārspēja Denveras «Nuggets».

«Spurs» pirmā puslaika beigās palika bez galvenā trenera Grega Popoviča, jo pieredzējušais speciālists par spēles tiesneša apvainošanu tika izraidīts no zāles. Sanantonio komandai šajā spēlē nevarēja palīdzēt vieni no līderiem Tonijs Pārkers un Po Gasols, kuri guvuši savainojumus.

«Spurs» komanda lielāko daļu pirmā puslaika atradās vadībā, taču pretinieki neļāva attālināties. Pirmā puslaika beigās Bertāns ar precīzu tālmetienu izvirzīja vadībā Sanantonio komandu, bet pēc tam «Nuggets» nespēja atspēlēties.

Bertāns šajā mačā laukumā bija 15 minūtes, kuru laikā realizēja vienu no diviem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem.

Tāpat viņam divas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles un divas piezīmes. «Spurs» ar Bertānu laukumā ielaida par sešiem punktiem vairāk, nekā iemeta.

Rezultatīvākais «Spurs» rindās bija Kavai Lenards, kurš guva 34 punktus, bet 24 punktus pievienoja Dedžunte Marejs.

Tikmēr pretiniekiem ar 35 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām izcēlās serbs Nikola Jokičs.

Mača sākums nedaudz sekmīgāks padevās viesiem, taču pirmās ceturtdaļas otrajā pusē «Spurs» pārņēma spēles vadību un ceturksni uzvarēja ar 28:23. Otrās ceturtdaļas sākumā Sanantonio komanda uz brīdi zaudēja vadību, taču spēja atgriezties spēlē un turpināja atrasties priekšā saviem pretiniekiem.

Bertāns pirmo reizi laukumā devās trīs minūtes pirms pirmā puslaika beigām, kad «Spurs» atradās vadībā ar 47:42. Pusotru minūti vēlāk «Spurs» palika bez galvenā trenera Popoviča, jo viņš, apstrīdot tiesneša lēmumu, aizsvilās un apvainoja mača soģi. «Tu esi briesmīgs tiesnesis,» nokliedzās Popovičs un tika izraidīts no zāles.

Popoviča dusmas «Spurs» komandai maksāja vadības zaudēšanu, jo pretinieki iemeta soda metienus par trenera sarūpēto tehnisko piezīmi (51:52). Nedaudz vēlāk Bertāns ar precīzu tālmetienu ieguva «Spurs» komandai vadību (57:54), bet pirmo puslaiku mājinieki uzvarēja ar 59:58.

Otro puslaiku «Spurs» iesāka ar izrāvienu 15:0, bet Bertāns laukumā atgriezās piecas minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām (82:67). Divarpus minūtes vēlāk viņš realizēja vienu no diviem «sodiņiem», bet pēc ceturkšņa laukuma saimnieki atradās vadībā ar 92:81.

Ceturtās ceturtdaļas vidū Bertāns devās atpūsties uz rezervistu soliņa (102:94), bet laukumā viņš atgriezās 37 sekundes pirms finālsvilpes. Rūjienietis mača nogalē izcēlās ar rezultatīvu piespēli, bet «Spurs» svinēja uzvaru ar rezultātu 118:104.

«Spurs» ar 33 uzvarām 42 spēlēs ieņem otro vietu Rietumu konferencē, bet «Nuggets» ar 17 panākumiem 40 cīņās ir astotā.

Sanantonio komanda nākamo maču aizvadīs sestdien, kad viesosies pie pērnās sezonas čempiones Klīvlendas «Cavaliers».

LETA jau vēstīja, ka aizvadītā gada Latvijas labākais sportists Kristaps Porziņģis ceturtdien pēc četru maču pārtraukuma atgriezās laukumā un guva 15 punktus, bet viņa pārstāvētā komanda Ņujorkas «Knicks» NBA spēlē savā laukumā ar 110:113 (27:38, 40:28, 19:34, 24:13) piekāpās Vašingtonas «Wizards».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu