Nespēlējot Bertānam, «Spurs» pieveic NBA čempioni «Cavaliers»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Nespēlējot latvietim Dāvim Bertānam, viņa pārstāvētā Sanantonio «Spurs» komanda sestdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar 118:115 (22:33, 35:25, 27:31, 23:18, 11:8) pagarinājumā pārspēja pašreizējo līgas čempioni Klīvlendas «Cavaliers».

Lielisku sniegumu šajā mačā demonstrēja «Spurs» līderis Kavai Lenards, kurš iemeta 41 punktu un sasniedza jaunu karjeras rekordu. Tikmēr 16 punktus un 12 atlēkušās bumbas pievienoja Lamarkuss Oldridžs.

Savukārt «Cavaliers» rindās pa 29 punktiem iemeta Lebrons Džeimss un Kairijs Ērvings.

Pašreizējie NBA čempioni «Cavaliers» šo maču iesāka lieliski, jo pirmo minūšu laikā izdevās izvirzīties vadībā ar 12:6. Turpinājums «Spurs» vienībai gan bija sekmīgāks, jo izdevās izlīdzināt spēli, taču tad atkal sekoja Klīvlendas komandas 10:0 izrāviens un 24:14 vadība.

Lai arī «Cavaliers» otro ceturtdaļu uzsāka ar 11 punktu vadību, «Spurs» arī šoreiz prata izlīdzināt cīņas gaitu, bet pirmais puslaiks noslēdzās ar 58:57 par labu mājiniekiem.

Otrais puslaiks jau aizritēja spraigākā cīņā. Ceturtās ceturtdaļas sākumā «Spurs» ieguva sešu punktu pārsvaru (96:90). Pēc tam viesi izvirzījās vadībā arī ar deviņiem punktiem, bet Klīvlendas komanda izmisīgi centās atspēlēties. Tas arī pakāpeniski izdevās, turklāt 34 sekundes pirms pamatlaika beigām Džeimss trāpīja ļoti tālu trīspunktnieku un panāca neizšķirtu 107:107.

Pēc tam sekojošais «Spurs» uzbrukums nebija sekmīgs, tādējādi «Cavaliers» komandai 13,4 sekundes pirms beigām bija iespēja izraut uzvaru. Tomēr tas neizdevās, jo Džeimsa metiens nebija sekmīgs, tāpēc duelis izšķīrās pagarinājumā.

Lai gan papildus piecu minūšu laikā teicams bija Ērvings, gūdams «Cavaliers» pirmos sešus punktus, «Spurs» demonstrēja labāku komandas spēli. Tiesa, Klīvlendas klubam 0,6 sekundes bija iespējas panākt vēl vienu pagarinājumu, bet Kevina Lava tālmetiens lidoja grozam secen.

«Spurs» komandai traumu dēļ šajā mačā nevarēja palīdzēt pieredzējušie Tonijs Pārkers un Pau Gasols.

«Spurs» ar 34 uzvarām 43 spēlēs ieņem otro vietu Rietumu konferencē, bet «Cavaliers»ar 30 panākumiem 42 mačos ir pirmajā pozīcijā Austrumos.

Nākamo maču «Spurs» aizvadīs pirmdien, kad izbraukumā jātiekas pret Bruklinas «Nets», bet dienu vēlāk viesos gaidāms duelis pret Toronto «Raptors».

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu