Blūma un Meiera rezultativitāte neglābj «VEF Rīga» no zaudējuma pret «Himki»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Jānis Blūms un Mārtiņš Meiers svētdien nospēlēja rezultatīvi VTB Vienotās līgas spēlē, tomēr tas neglāba «VEF Rīga» basketbolistus no zaudējuma Maskavas apgabala «Himki» komandai, ko pirmajā aplī izdevās pieveikt.

Latvijas vicečempioni, pirmo reizi šosezon spēlējot «Arēnā Rīga», savā laukumā cieta neveiksmi ar 90:104 (19:21, 26:35, 24:28, 21:20).

Meiers un Blūms jau pirmajā puslaikā iemeta pa 18 punktiem, bet spēles noslēgumā Blūmam bija 27 punkti, kamēr Meiers piebalsoja ar 20 punktiem. Zīmīgi - Meieram bija pozitīva +/- attiecība, Blūmam tā bija -14.

Tāpat rīdziniekiem ar 12 punktiem palīdzēja Mareks Mejeris.

Tikmēr «Himki» sastāvā ar 22 punktiem un deviņām bumbām zem groziem atzīmējās Marko Todorovičs, kamēr 20 punktus sameta Robijs Hammels, bet ar 17 punktiem izcēlās Aleksejs Šveds.

Spēles pirmajās piecās minūtēs «VEF Rīga» izvirzījās vadībā ar rezultātu 11:4, tomēr līdz pirmās ceturtdaļas beigām «Himki» izlīdzināja rezultātu un Latvijas vicečempioni jau bija iedzinējos ar 19:21. Tomēr otro ceturtdaļu jau labāk aizvadīja «Himki», kas tās vidū iemeta deviņus punktus pēc kārtas un panāca 13 punktu vadību.

Turpinājumā rīdziniekiem bija pat 17 punktu deficīts (33:50), tomēr līdz puslaika beigām izdevās pietuvoties līdz 45:56.

Otrajā puslaikā «VEF Rīga» ne reizi neizdevās pietuvoties tuvāk par desmit punktiem un nācās samierināties ar zaudējumu.

Kopvērtējumā «VEF Rīga» ar septiņām uzvarām 13 spēlēs saglabā sesto vietu, bet «Himki» ar 11 panākumiem 14 cīņās ir trešajā pozīcijā, zaudējot vienīgi Maskavas CSKA un Krasnodaras «Lokomotiv-Kubaņ».

Šosezon «VEF Rīga» līdzšinējās mājas spēles aizvadīja «Elektrum» Olimpiskā centra hallē, bet pret vadošajām Vienotās līgas komandām Rīgas komanda ir ieplānojusi spēlēt «Arēnā Rīga». Arī nākamo mājas maču rīdzinieki pēc nedēļas pret Jāņa Timmas pārstāvēto Sanktpēterburgas «Zeņit» aizvadīs galvaspilsētas ietilpīgākajā sporta arēnā, kur vēlāk uzņems arīdzan CSKA, Kazaņas «Unics» un «Lokomotiv-Kubaņ», kurai šonedēļ pievienojās Kaspars Bērziņš.

Rīdzinieki svētdien sāka Vienotās līgas regulārā čempionāta otro apli. Pirmajā aplī Jāņa Gailīša trenētā komanda startēja atzīstami, 12 mačos izcīnot septiņas uzvaras. Abām komandām šī bija otrā tikšanās šajā sezonā, jo sezonas sākumā «VEF Rīga» sarūpēja sensāciju, viesos uzvarot ar 76:73.

Rīdzinieki iepriekšējā mačā šajā turnīrā ar 81:74 viesos uzvarēja Artūra Štālberga un Edmunda Valeiko trenēto «Ņižņij Novgorod», Vienotajā līgā tiekot pie trešā panākuma pēc kārtas.

Savukārt «Himki» pirms nedēļas ar 81:57 mājās sagrāva Tallinas «Kalev» basketbolistus. Vienotajā līgā Maskavas apgabala komandai šobrīd ir divu uzvaru sērija, bet, ņemot vērā arī ULEB Eirokausu, Krievijas klubs nav zaudējis jau četrās cīņās pēc kārtas.

Tieši ULEB Eirokausā «Himki» aizvadīja iepriekšējo maču, ar 85:84 uzveicot Vācijas klubu Ulmas «Ratiopharm». Šajā mačā teicamu sniegumu demonstrēja Aleksejs Šveds, kurš iemeta 32 punktus, kļūstot par kārtas labāko spēlētāju turnīrā. Šveds ir «Himki» šīs sezonas rezultatīvākais spēlētājs Vienotajā līgā. Pēc neoficiālas informācijas, viņš ir šosezon vislabāk atalgotais basketbolists Eiropā.

Tāpat «Himki» rindās ir Ērls Roulends, kurš 2012./2013. gada sezonā spēlēja «VEF Rīga» rindās, būdams viens no komandas līderiem.

«Himki» kluba galvenais treneris ir Duško Ivanovičs, pie kura savulaik Grieķijas klubā Atēnu «Panathinaikos» spēlēja rīdzinieku kapteinis Jānis Blūms.

«VEF Rīga» klubs Vienotās līgas sacensībās piedalās jau astoto sezonu pēc kārtas.

Šajā Vienotās līgas sezonā startē 13 komandas, ieskaitot arī jaunpienācēju «Parma». Savukārt starpsezonā no dalības turnīrā nolēma atteikties Čehijas klubs Nimburkas ČEZ, Loimā «Nilan Bisons» no Somijas un Gruzijas vienība Tbilisi «Vita».

Zīmīgi, ka tikai pirmajās divās sezonās Vienotajā līgā bija mazāks dalībnieču skaits - astoņas un 12 komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu