Leģionāri izrauj uzvaru LBL Zvaigžņu spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

«OlyBet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) 25.Zvaigžņu spēlē sestdien Ventspilī leģionāri dramatiskā cīņā apspēlēja vietējo spēlētāju komandu. Spēles pamatlaiks noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 93:93 (33:31, 25:21, 23:24, 12:17), bet leģionāri izrāva uzvaru pēcspēles metienu sērijā.

Gandrīz nepārtraukti mačā vadībā bija latviešu spēlētāji un vēl nepilnas trīs minūtes pirms pamatlaika beigām viņi bija priekšā ar 93:86, tomēr atlikušajā laikā leģionāri sāka rūpīgi strādāt aizsardzībā un 14 sekundes pirms pamatlaika beigām lietuvietis Arns Labucks izrāva neizšķirtu.

Uzvarētāju noskaidroja pēcspēles metienos, kur soda metienus līdz pirmajai kļūdai veica Mārtiņš Laksa un Villijs Dīns. Šajā sērijā pirmais kļūdījās Laksa un Dīns leģionāriem izrāva uzvaru ar 3:2.

Tieši «Ventspils» komandas amerikānis Dīns tika nosaukts par mača vērtīgāko spēlētāju. Viņš ar 16 punktiem (ieskaitot trīs pēcspēles metienus) kļuva par savas komandas rezultatīvāko basketbolistu.

Tāpat leģionāriem 15 punktus iemeta vēl viens «Ventspils» amerikāņu leģionārs Folerins Kempbels, bet 14 punktus guva «Valmiera»/ORDO pārstāvis Demjers Pitss.

Savukārt latviešu spēlētāju sastāvā ar 26 punktiem atzīmējās ikdienā «VEF Rīga» sastāvā spēlējošais Mārtiņš Meiers, kamēr 13 punktus guva Roberts Stumbris no «Jēkabpils».

Kā vēstīts, Zvaigžņu spēles starta sastāvu balsojumā triumfēja «Ventspils» komandas lietuviešu basketbolists Edgars Žeļonis.

Vietējo spēlētāju komanda pret vienību, kas veidota no leģionāriem, Zvaigžņu spēlē tikās jau desmito gadu pēc kārtas. Šajā mačā vislielākā pārstāvniecība ar sešiem basketbolistiem bija «Ventspilij», savukārt ar pieciem sekoja «VEF Rīga». Rīdzinieki būtu blakus saviem Kurzemes konkurentiem, ja vien LBL Zvaigžņu spēlē piedalītos arī Jānis Blūms, kurš gan priekšroku šādam pašam pasākumam sestdien devis VTB Vienotajā līgā.

Zvaigžņu spēlē tagad piecas reizes uzvarējusi Latvijas komanda, bet četras reizes leģionāri, kamēr viens mačs noslēdzās neizšķirti.

Zvaigžņu spēlē no LBL komandām nebija pārstāvēta vienīgi «Ogre»/«Kumho Tyre» komanda, tomēr mača laikā tika pavēstīts, ka nākamā gada labāko basketbolistu norisināsies tieši Ogrē.

Individuālajos konkursos divas balvas ieguva «Ventspils» spēlētājs Māris Gulbis. Vispirms viņš duetā ar «Barons kvartāls» galveno treneri Mārtiņu Gulbi triumfēja brāļu konkursā, finālā apsteidzot Arti Ati («Ventspils») un Arni Ati («Turība»; LBL otrā divīzija), bet brīdi vēlāk bija labākais tālmetienu konkursā, kura finālā pārspēja Stumbri.

Tikmēr «slam-dunk» konkursā triumfēja ikdienā LBL trešajā divīzijā spēlējošais Renārs Bulduris, kurš finālā pārspēja Ivaru Rihardu Žvīguru («Valka»/«Valga»), bet treneru konkursā metienu no centra realizēja «VEF Rīga» vienības vadītājs Jānis Gailītis.

Kā zināms, starp «slam-dunk» konkursa dalībniekiem traumas dēļ nebija konkursa pieckārtējā uzvarētāja Kristapa Dārgā.

Pērn uzvaru ar 125:102 izcīnīja pašmāju basketbolisti, bet par vērtīgāko spēlētāju atzina Žani Peineru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu