Pasečņiks: Apmēram zinu, kas notiek ar NBA prognozēm

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Latvijas centra spēlētājs Anžejs Pasečņiks tiek minēts kā viens no kandidātiem, kuru varētu izraudzīties šā gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā. Pagaidām viņš savu galvu ar domām par pasaules spēcīgāko līgu nemēģina noslogot.

Šajā sezonā viņš, pārstāvot Spānijas augstākās līgas (ACB) komandu Grankanārijas «Herbalife», vietējā čempionātā 20 mačos vidēji guvis 7,6 punktus un savācis 3,3 atlēkušās bumbas zem groziem.

«Viņš ir labi attīstīts, ar labu ķermeņa uzbūvi. Viegls, bet spēcīgs,» sarunā ar LTV raidījumu «Sporta studija» sacīja «Herbalife» komandas fiziskās sagatavotības treneris Huanho Falkons. «Ik dienas viņš turpina attīstīt savu ķermeni. Ir daudz lietu, pie kurām vēl jāpiestrādā. Viņam ir laba izturība, ātrums. Dažreiz pat piemirstas, ka viņš ir tika garš.»

Šā brīža «Draft Express» prognozēs 216 centimetrus slaidais latvietis tiek ierindots NBA drafta 29. izvēles pozīcijā, kas nozīmētu, ka Pasečņiks tiktu izraudzīts pirmajā kārtā.

«Laukumā viņš spēj izdarīt gandrīz visu,» «Sporta Studijai» sacīja «Herbalife» treneris Israels Gonzales.

«Viņam ir ļoti labas iemaņas, spēlējot gan groza tuvumā, gan tālāk no tā. Lielisks aizsardzībā un laba taktiskā izpratne. Priecājamies, ka viņš spēlē pie mums.»

Līgums ar Spānijas komandu viņam ir spēkā vēl uz divām sezonām.

«Tas ir katra spēlētāja sapnis [NBA], mani ieskaitot,» norādīja Pasečņiks. «Redzēsim, kas un kā būs. Šobrīd ir ļoti grūti kaut ko minēt. Pirmo sezonas daļu vairāk vai mazāk esmu aizvadījis labi.

Ja runā par prognozēm, apmēram zinu, kas notiek. Ja turpināšu labi spēlēt, varu pakāpties vēl augstāk, bet, ja aizvadīšu pāris sliktas spēles, varu nokrist zemāk.»

21 gadu vecajam centra spēlētājam paredzēja līdzīgu karjeras attīstību kā Kristapam Porziņģim, kurš ir viens no Ņujorkas «Knicks» komandas līderiem. Taču viņa karjera tik straujiem soļiem uz priekšu nevirzījās.

«Šobrīd viņš ir patālu no NBA, bet viņš strauji aug kā spēlētājs. Viņam vajadzētu īpašu piestrādāt pie eksplozivitātes. Tāpat jāuzlabo lēciens un jāspēj skriet daudz ilgāk, jo NBA ir lielāki ātrumi un intensitāte.»

Vērīgāki basketbola draugi atcerēsies, ka 2013. gada U-18 Eiropas čempionātā Latvijā viņi ar Porziņģi tika dēvēti par «dvīņu torņu» tandēmu. Toreiz Pasečņiks tika iekļauts turnīra simboliskajā izlasē.

2015. gadā Pasečņiks pieteicās NBA draftam, bet vēlāk dalību atsauca. Aizgājušajā gadā viņš draftam nepieteicās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu