Šneps: LBL pēdējo sezonu laikā nekas aizdomīgs saistībā ar sarunātajām spēlēm nav bijis

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Situācija ap sarunātajām spēlēm Latvijas basketbolā šobrīd ir mierīga, tomēr gadījums ap «Valka»/«Valga» tiks izvērtēts, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Edgars Šneps.

Latvijas un Igaunijas apvienotā basketbola komanda «Valka»/«Valga» vērsusies policijā ar iesniegumu, jo tai radušās aizdomas par dažiem saviem spēlētājiem, ka tie piedalījušies spēļu rezultātu sarunāšanā. Tiesa, kluba vadības rīcībā pašlaik nav stingru pierādījumu.

«Mēs monitorējam visas spēles. «Valka«/»Valga» komandai šosezon bija viens mačs, kam apdraudējuma skalā no 0 līdz 5 bija piešķirts vērtējums 2,» izteicās Šneps, kurš piebilda, ka aizdomīgu spēļu šosezon nav bijis ne «OlyBet» Latvijas Basketbola līgā (LBL), ne «Triobet» Baltijas Basketbola līgā (BBL).

Iepriekšējā sezonā BBL gan bijis viens aizdomīgs mačs, taču tajā piedalījušās divas Lietuvas komandas, tāpēc lieta tika nodota šīs valsts varasiestāžu pārziņā.

«LBL pēdējo sezonu laikā nekas aizdomīgs nav bijis. Aizdomīgām spēlēm ir nepieciešams savākt pierādījumus. Kamēr nav pierādījumu, nevari kādu nosaukt par vainīgu,» norādīja Šneps. «Šobrīd situācija ap sarunātajām spēlēm Latvijas basketbolā ir mierīga. Tomēr nav dūmu bez uguns, un šis gadījums ar «Valka«/»Valga» komandu tiks izvērtēts.»

Šneps arī uzsvēra, ka viņš vēlētos, lai Latvijā cīņa pret sarunātajām spēlēm basketbolā «strādātu jaudīgāk», jo salīdzinājumā ar citām valstīm Baltija atrodoties nedaudz nopakaļus. «Citās valstīs cīņai pret totalizatoriem ir izveidotas nacionālas platformas, kamēr mums nekā tāda nav.»

Ar šo sezonu Latvija kopā ar Lietuvu, Igauniju, Somiju un Zviedriju iesaistījās projektā, kas cīnās pret spēļu sarunāšanu. Tā ietvaros sadarbībā ar totalizatoru likmju monitoringa kompāniju «Federbet» tiek pārbaudīta katra šo piecu valstu augstākās divīzijas spēle.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu