Porziņģis gūst potītes traumu un laukumā neatgriežas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Pērnā gada Latvijas labākais sportists Kristaps Porziņģis ceturtdien potītes traumas dēļ nespēja pabeigt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēli, bet viņa pārstāvētā Ņujorkas «Knicks» komanda piedzīvoja kārtējo neveiksmi.

Aizvadot pirmo spēli astoņu dienu laikā, «Knicks» ar rezultātu 104:119 (33:34, 18:35, 28:18, 25:32) viesos piekāpās līgas pagājušās sezonas čempionei Klīvlendas «Cavaliers».

Porziņģis mačā sameta astoņus punktus, tomēr pirmā puslaika beigās latvietis guva potītes traumu un turpinājumā vairs laukumā neatgriezās.

Kā vēsta vietējie žurnālisti, pēc spēles Porziņģis valkājis īpašu zābaku, paužot, ka turpmāki izmeklējumi, iespējams, tiks veikti piektdien. Latvietis iepriekš šosezon veselības problēmu dēļ izlaidis astoņas spēles.

Šī «Knicks» komandai bija pirmā spēle pēc Visu zvaigžņu spēles pārtraukuma, turklāt, neskatoties uz daudzām spekulācijām, ceturtdien, kad noslēdzās spēlētāju pāreju termiņš, vienība tā arī neveica nevienu maiņu.

Pret «Cavaliers» vienība zaudēja jau desmitajā spēlē pēc kārtas un šo komandu Porziņģis savas karjeras laikā vēl nav spējis pieveikt.

Porziņģis aizvadītajā cīņā nospēlēja 16 minūtes, kuru laikā trāpīja četrus no sešiem divpunktu raidījumiem, bet garām aizmeta visus trīs tālmetienus. Tāpat viņam bija piecas atlēkušās bumbas un divi bloki.

«Knicks» piedzīvoja sesto neveiksmi pēdējās septiņās spēlēs, bet kopš Ziemassvētkiem tā 29 spēlēs cietusi 22 neveiksmes.

Rezultatīvākais «Knicks» sastāvā ar 25 punktiem bija Kortnijs Lī, kamēr ar 20 punktiem atzīmējās Karmelo Entonijs.

Tikmēr «Cavaliers» rindās 23 punktus sameta Kairijs Ērvings, ar 20 punktiem piebalsoja Kails Korvers, bet līgas superzvaigzne zvaigzne Lebrons Džeimss šoreiz izcēlās ar 18 punktiem 13 atlēkušajām bumbām un 15 rezultatīvām piespēlēm.

Spēles ievadā neliela vadībā turējās «Knicks» un arī Porziņģis realizēja ļoti tālu divpunktu raidījumu, bet ceturtdaļas vidū latvieša metiens panāca jau 16:8. Turpinājumā «Cavaliers» vairākās epizodēs ar lielu enerģiju darbojās aizsardzībā un uzbrukumā, izlīdzinot rezultātu, tāpēc ceturtdaļas beigas aizritēja punkts punktā un pēc 12 minūtēm viesi zaudēja ar 33:34. Šajā laikā «Knicks» sastāvā Lī jau bija sametis 13 punktus, bet «Cavaliers» basketbolistiem Tristians Tompsons bija savācis septiņas atlēkušās bumbas un sešas no tām uzbrukumā.

Otrās ceturtdaļas ievadā Porziņģis atguva vadību «Knicks», tomēr tā arī bija pēdējā reize mačā, kad viesi atradās priekšā. Pēc tālmetienu zvaigznes Korvera trejača drīz vien «Cavaliers» panāca 44:37, bet ceturtdaļas vidū, kad «Knicks» bija ilgs klusuma periods, un mājinieki jau izvirzījās vadībā ar 51:43. Priekšpēdējā minūtē Porziņģis vēl samazināja «Knicks» deficītu līdz 51:61, tomēr atlikušajā laikā mājinieki sameta astoņus bezatbildes punktus.

Turklāt pusminūti pirms puslaika beigām Porziņģis atstāja laukumu klibojot, jo sportists aizsardzības epizodē bija guvis kreisās potītes traumu. Laukumā viņš vairs neatgriezās.

Kaut pēc trešās ceturtdaļas «Knicks» deficīts bija tikai astoņi punkti (79:87), otrajā spēles daļā viesi reāli neiesaistījās cīņā par uzvaru un samierinājās ar kārtējo neveiksmi.

Ar 23 panākumiem 58 spēlēs «Knicks» komanda ir Austrumu konferences 12.pozīcijā, turklāt astotā vieta ir jau piecu uzvaru attālumā.

Tikmēr "Cavaliers" ar 40 uzvarām 56 cīņās ir Austrumu konferences līdere un trešajā pozīcijā visā līgā. Rietumos pirmā ar 47 uzvarām 56 cīņās ir Goldensteitas "Warriors" komanda, kurai ar 43 panākumiem seko latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētā "Sanantonio "Spurs" vienība.

Turpinājumā «Knicks» sestdien uzņems Filadelfijas «76ers», bet pirmdien - Toronto «Raptors». Zīmīgi, ka šīs abas komandas tāpat kā «Cavaliers» Ņujorkas vienība šosezon vēl nav spējusi uzveikt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu