Porziņģis: Šobrīd sajūtas nav pārāk labas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Uzreiz pēc potītes traumas gūšanas pirmā puslaika izskaņā Latvijas basketbola talants Kristaps Porziņģis vēl cerējis, ka savainojums nav pārāk nopietns un viņš ceturtdien varēs turpināt spēli Ņujorkas «Knicks» rindās pret Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempioni Klīvlendas «Cavaliers», tomēr sajūtas nav bijušas pārāk labas, tāpēc nācies palikt malā, pēc neveiksmīgās cīņas atzina latvietis.

«Knicks» komanda, aizvadot pirmo spēli astoņu dienu laikā, viesos cieta zaudējumu ar rezultātu 104:119 (33:34, 18:35, 28:18, 25:32). Porziņģis šajā mačā nospēlēja 16 minūtes un sameta astoņus punktus, tomēr pirmā puslaika beigās latvietis guva potītes traumu un turpinājumā vairs laukumā neatgriezās.

Tiek ziņots, ka pēc pēc spēles Porziņģis valkājis īpašu zābaku. Latvietis iepriekš šosezon veselības problēmu dēļ izlaidis astoņas spēles.

Traumu Porziņģis pirmā puslaika izskaņā guva, uzkāpjot uz pēdas komandas biedram Villijam Ernangomesam.

«Šobrīd sajūtas nav pārāk labas. Uzreiz pēc notikušā vēl cerēju, ka varēšu atgriezties laukumā, tomēr sāpes bija pārāk lielas. Potīte ir kļuvusi viscaur lielāka, tomēr ceru, ka nav tik slikti kā izskatās. Redzēs, kas būs piektdien, kad tiks veiktas pārbaudes,» Porziņģa teikto citē laikraksts «Newsday».

Tikmēr «Knicks» galvenais treneris Džefs Hornačeks uzreiz pēc mača žurnālistiem pieļāva, ka Porziņģim ir viegls potītes izmežģījums, taču arī uzsvēra, ka lielāka skaidrība par latvieša iespējām spēlēt būs pēc piektdien veiktajiem ārstu izmeklējumiem.

Porziņģis pēc mača piebilda, ka šādas traumas basketbolā mēdz gadīties. «Es šādus gadījumus uztveru kā izaicinājumu, jo vienmēr domāju par to, lai laukumā atgrieztos vēl labāks,» latvietis centās saglabāt optimismu.

Šī «Knicks» komandai bija pirmā spēle pēc Visu zvaigžņu spēles pārtraukuma, kurā Porziņģis piedalījās jauno talantu mačā, kā arī uzvarēja vienā no meistarības konkursiem.

Ņujorkas klubs pret «Cavaliers» vienību zaudēja jau desmitajā spēlē pēc kārtas un šo komandu Porziņģis savas karjeras laikā vēl nav spējis pieveikt.

Porziņģis aizvadītajā cīņā nospēlēja 16 minūtes, kuru laikā trāpīja četrus no sešiem divpunktu raidījumiem, bet garām aizmeta visus trīs tālmetienus. Tāpat viņam bija piecas atlēkušās bumbas un divi bloki.

«Knicks» piedzīvoja sesto neveiksmi pēdējās septiņās spēlēs, bet kopš Ziemassvētkiem tā 29 spēlēs cietusi 22 neveiksmes.

Ar 23 panākumiem 58 spēlēs «Knicks» komanda ir Austrumu konferences 12.pozīcijā, turklāt astotā vieta ir jau piecu uzvaru attālumā.

Tikmēr "Cavaliers" ar 40 uzvarām 56 cīņās ir Austrumu konferences līdere un trešajā pozīcijā visā līgā. Rietumos pirmā ar 47 uzvarām 56 cīņās ir Goldensteitas "Warriors" komanda, kurai ar 43 panākumiem seko latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētā "Sanantonio "Spurs" vienība.

Turpinājumā «Knicks» sestdien uzņems Filadelfijas «76ers», bet pirmdien - Toronto «Raptors». Zīmīgi, ka šīs abas komandas tāpat kā «Cavaliers» Ņujorkas vienība šosezon vēl nav spējusi uzveikt.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu