«VEF Rīga» sīvā cīņā uzvar «Cmoki» un pārtrauc trīs neveiksmu sēriju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas basketbola klubs «VEF Rīga» pirmdien VTB Vienotās līgas spēlē viesos sīvā cīņā ar 72:69 (20:10, 13:21, 14:19, 25:19) uzvarēja Baltkrievijas vienību Minskas «Cmoki», pārtraucot trīs zaudējumu sēriju turnīrā.

Rīdzinieki bija labāki spēles sākumā un beigās, bet spēles vidū pārsvars piederēja «Cmoki» komandai, kas gan viņiem neļāva tikt pie uzvaras.

«VEF Rīga» labā komandas kapteinis Jānis Blūms guva 19 punktus, Mārtiņš Meiers pievienoja 14 punktus, bet Arnds Labucks un Mareks Mejeris sameta pa 11 punktiem katrs, Mejerim izcīnot arī desmit atlēkušās bumbas.

Tikmēr «Cmoki» rindās Aleksandrs Kudrecovs sameta 17, bet Drū Džoiss 11 punktus.

Rīdzinieki spēli sāka ar astoņu punktu izrāvienu, bet pēc četrām nospēlētām minūtēm bija vadībā ar 15:4. Nepilnas divas minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām «VEF Rīga» jau atradās vadībā ar 20:6, taču atlikušajā laikā «Cmoki» četrus punktus atspēlēja.

Savukārt spēles otrajā nogrieznī jau nedaudz labāki bija mājinieki, spēles 15.minūtē rezultātu samazinot līdz 20:23. Tiesa, tūdaļ Ričardss atbildēja ar tālmetienu, tomēr vēlreiz atruties «VEF Rīga» nespēja, tomēr arī vadību neatdeva, pēc pirmajām divdesmit minūtem esot vadībā ar diviem punktiem.

Pēc atpūtas iniciatīvu pārņēma «Cmoki», kuri izvirzījās vadībā ar 40:37. Turpinājumā spēle ritēja punkts punktā, bet pirms pēdējās ceturtdaļas «VEF Rīga» zaudēja ar 47:50.

Savukārt pēdējā spēles nogrieznī iniciatīva jau bija «Vefiņam», jo rīdzinieki spēja veikt izrāvienu un panākt 58:53. Pēc tam «Cmoki» gan starpību sadeldēja un pietuvojās līdz viena punkta atstarpei. Vēl vienu reizi «Cmoki» punkta attālumā (69:70) nokļuva četras sekundes līdz pamatlaika beigām, taču pēc tam divus soda metienus realizēja Labucks, nodrošinot rīdziniekiem uzvaru.

«VEF Rīga» šajā mačā revanšējās par neveiksmi iepriekšējā spēlē, kad ceturtdien rīdzinieki savās mājās ar 73:78 zaudēja Artūra Štālberga un Edmunda Valeiko trenētajam Krievijas klubam «Ņižņij Novgorod».

Rīdziniekiem Vienotajā līgā pirms šīs spēles bija trīs neveiksmju sērija, jo vēl iepriekš «VEF Rīga» ar 90:104 zaudēja Maskavas apgabala «Himki» un ar 73:82 atzina Jāņa Timmas pārstāvētās Sanktpēterburgas «Zeņit» pārākumu, arī šos mačus aizvadot mājās.

Tikmēr «Cmoki» komanda Vienotajā līgā iepriekšējā mačā pirms nedēļas mājās ar 70:80 zaudēja Kazahstānas klubam «Astana», bet vēl pirms tam februāra sākumā sagādāja sensāciju, jo savā laukumā pagarinājumā ar 87:85 uzvarēja spēcīgo Kazaņas «Unics». Tiesa, pirms tam «Cmoki» komandai bija septiņu zaudējumu sērija.

Šosezon abas komandas jau reizi tikās, kad novembra sākumā «VEF Rīga» savās mājās sīvā cīņā bija pārāka ar 88:85.

«VEF Rīga» ar astoņām uzvarām 16 spēlēs ieņem sesto vietu Vienotās līgas kopvērtējumā, bet «Cmoki» ar četriem panākumiem 17 mačos atrodas 11.pozīcijā 13 komandu konkurencē.

«Cmoki» komandu pēc iepriekšējās spēles pret «Astana» pameta sākumsastāva centra spēlētājs Džordže Gagičs, kurš pārcēlās uz Turcijas klubu Stambulas BB. Tāpat, salīdzinot ar novembra sākumā notikušo spēli Rīgā, «Cmoki» sastāvā vairs nebija lietuviešu uzbrucēja Laimoņa Kiseļa, kurš kopš decembra beigām spēlē Viļņas «Lietuvos Rytas» vietā. Viņa vietā tika piesaistīts amerikāņu aizsargs Antonio Greivss, kurš sezonas pirmo pusi nospēlēja Vācijas klubā Frankfurtes «Skyliners».

Greivss ir viens no «Cmoki» līderiem, bet toni komandas sniegumā nosaka arī saspēles vadītājs Drū Džoiss, kurš savulaik, būdams vēl vidusskolā, bija vienā komandā ar slaveno Lebronu Džeimsu.

«Cmoki» komanda šosezon spēlēja Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) rīkotajā Eiropas kausa izcīņā, kur aizkļuva līdz otrajai kārtai, bet izslēgšanas spēlēs netika. Kopš februāra vidus «Cmoki» sacenšas arī vietējā Baltkrievijas čempionātā, kur aizvada nepilnu spēļu skaitu, salīdzinot ar pārējām komandām.

Līdz aprīļa vidum seši no astoņiem «VEF Rīga» Vienotās līgas mačiem notiks savā laukumā, turklāt otra izbraukuma spēle būs arī pret netālu esošo Tallinas «Kalev» komandu.

«VEF Rīga» klubs Vienotās līgas sacensībās piedalās jau astoto sezonu pēc kārtas.

Šajā Vienotās līgas sezonā startē 13 komandas, ieskaitot arī jaunpienācēju Permas «Parma». Savukārt starpsezonā no dalības turnīrā nolēma atteikties Čehijas klubs Nimburkas ČEZ, Loimā «Nilan Bisons» no Somijas un Gruzijas vienība Tbilisi «Vita».

Zīmīgi, ka tikai pirmajās divās sezonās Vienotajā līgā bija mazāks dalībnieču skaits - astoņas un 12 komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu