Durants savainojumu dēļ vismaz mēnesi nevarēs palīdzēt «Warriors» komandai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) līderes Goldensteitas «Warriors» rezultatīvākais spēlētājs Kevins Durants kājas savainojumu dēļ vismaz četras nedēļas nevarēs palīdzēt vienībai, vēsta klubs.

Kā informē «Warriors», Durants guvis kreisās kājas ceļgala mediālo kolaterālo saišu otrās pakāpes sastiepumu, kā arī apakšstilba kaula sasitumu. Duranta veselības stāvoklis atkārtoti tiks vērtēts pēc četrām nedēļām, taču nav izslēgts, ka viņš varētu atgriezties laukumā nedaudz pirms regulārā čempionāta beigām.

NBA šīs sezonas regulārais čempionāts noslēgsies 12.aprīlī, bet trīs dienas vēlāk sāksies izslēgšanas turnīrs. «Warriors» komandai regulārajā čempionātā vēl jāaizvada 22 spēles.

Durants savainojumā iedzīvojās otrdien, kad NBA spēlē pret Vašingtonas «Wizards» jau pirmajā ceturtdaļā viņam uz kreisās kājas uzkrita komandas biedrs, gruzīns Zaza Pačulija. Lai gan basketbolists vēl brīdi turpināja spēlēt, pēcāk viņš tomēr atstāja laukumu un devās uz ģērbtuvēm.

«Warriors» šajā mačā cieta zaudējumu ar 108:112, taču tas neapdraudēja Goldensteitas komandas pirmo vietu līgā.

Durants šosezon vidēji spēlē guvis 25,3 punktus, izcīnījis 8,2 atlēkušās bumbas, veicis 4,8 rezultatīvas piespēles un bloķējis 1,6 metienus.

Durants iepriekšējās astoņas sezonas pārstāvēja Oklahomsitijas «Thunder» vienību (līdz 2009.gadam komanda bāzējās Sietlā), bet starpsezonā viņš pievienojās «Warriors» rindām.

«Warriors» ar 50 uzvarām 60 spēlēs ieņem pirmo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, bet otrā ar 45 panākumiem 58 cīņās ir Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio «Spurs». Šomēnes abas komandas divreiz savā starpā tiksies Sanantonio.

Savukārt Austrumu konferencē līderpozīciju ar 41 uzvaru 58 spēlēs ieņem pērnās sezonas čempione Klīvlendas «Cavaliers», bet 12.pozīcijā ar 24 panākumiem 60 mačos ir Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas «Knicks», kurai svētdien plkst.22.30 pēc Latvijas laika mājās paredzēta cīņa ar «Warriors».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu