«VEF Rīga» sastāvam pievienojas amerikāņu aizsargs Gordons

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Basketbola klubs «VEF Rīga» papildinājis sastāvu ar 31 gadu veco un 1,83 metrus garo amerikāņu aizsargu Aleksu Gordonu (Alex Raymond Gordon), informē kluba direktore Laila Spaliņa.

Savas spēlētāja karjeras laikā Gordons četras sezonas (2004./2008.) pavadījis Vanderbiltas Universitātes basketbola komandā, kuras sastāvā sacenties spēcīgajā SEC konferencē. Labākais sasniegums ar savu koledžu Gordonam bija 2007.gadā, kad trešajā sezonā ar Vanderbiltu viņš iekļuva NCAA labāko 16 komandu skaitā.

«Alekss Gordons ir spēlētājs ar augstu motivāciju sevi pierādīt un palīdzēt mūsu komandai,» sacīja «VEF Rīga» galvenais treneris Jānis Gailītis. «Karjerā viņam bijuši gan labi, gan ne tik labi posmi. Alekss ir gatavs ieņemt jebkādu lomu komandā un palīdzēt tai spēlē visdažādākajos veidos – gūstot punktus, dodot piespēles un spēlējot aizsardzībā. Gaidām spēlētāju Rīgā un ceram ar viņa palīdzību pilnveidot Vefiņa spēli.»

2008./2009.gada sezonā Gordons debitēja profesionālajā basketbolā, spēlējot Turcijas spēcīgākās līgas klubā «Oyak Renault Bursa». Tā sastāvā viņš kļuva par Turcijas čempionāta otro labāko punktu guvēju (vidēji spēlē 20,9 punkti, kā arī 4,4 rezultatīvas piespēles). Arī nākamo gadu Gordons pavadīja tajā pašā Turcijas līgā, bet nākamajās divās sezonās spēlēja Francijas un Vācijas vadošo līgu klubos «Chorale de Roanne», «Hyeres-Toulon» un «Eisbaeren Bremerhaven».

2012./2013.gada sezonā Gordons «Yesilgiresun Belediye» rindās kļuva par Turcijas otrās līgas rezultatīvāko spēlētāju (24,3 punkti) un labāko piespēlētāju (6,5 rezultatīvas piespēles). Arī nākamo sezonu Gordons aizvadīja tajā pašā čempionātā. 2014./2015.gada sezonu Gordons sāka VTB Vienotās līgas klubā «Tsmoki-Minsk», bet sezonas gaitā atgriezās Turcijas otrajā līgā. Tur «Afyonkarahisar Belediye» sastāvā Gordons atkal kļuva par sava čempionāta rezultatīvāko spēlētāju un labāko piespēlētāju ar attiecīgi vidēji 24,2 punktiem un 8,0 rezultatīvām piespēlēm mačā.

2015.gada jūnijā Gordons īsu brīdi spēlēja Dominikānā. 2015./2016.gada sezonu iesāka Grieķijas vadošās līgas klubā «Enosi Kalathosfairisis Kavalas», bet decembrī pārcēlās uz Turcijas otro līgu, kur «Final SporGenclik Bursa» sastāvā pabeidza sezonu ar 13,5 punktiem un 5,5 rezultatīvām piespēlēm vidēji spēlē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu